Jak správně krájet chleba? Poradíme, jakým nožem vám to půjde jako po másle
V dnešní době není problém koupit chleba kdekoli v obchodě, ale není nad vlastní a dokonale křupavý bochník. Pečení chleba doma je velkým trendem a stačí vám k tomu pouze několik základních surovin. Poradíme, jak nakrájet čerstvý chléb.
Pokud začínáte s pečením chleba, zvolte si pro začátek jednodušší recept a tradiční kváskový prozatím nechte na profesionálech. Na jednoduchý chléb vám postačí pouze hladká mouka, droždí, voda, trochu cukru a koření k ochucení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nakrájet chleba
Nakrájet chleba zní jako banalita, přesto mnoho z nás neví, jak postupovat správně při krájení této dobroty. Poradíme, jak na to:
- Chleba bychom měli vždy krájet teprve až vychladne. Teplý upečený chleba je sice velmi lákavý, ale neprospívá našemu zažívání a také se hůře krájí. Kůrka je křupavá, ale střed chleba se nám bude lepit na nůž.
- Zásadní věc je používat vždy ostrý nůž s dostatečnou délkou a především se zoubky (jako pilka).
- Aby se chleba netrhal a nemačkal, položíme si ho ke krájení plochou stranou dolů, nebo jej krájíme na boku.
Pečení domácího chleba není nic složitého, u spousty receptů se ingredience pouze smíchají dohromady a v teple nechají vykynout. Máme pro vás jeden velmi jednoduchý videorecept, který vás pečením provede krok za krokem. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 5 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 16 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 18 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně krájet chleba? Poradíme, jakým nožem vám to půjde jako po másle
7 receptů na domácí chléb: Upečte si čerstvou křupavou dobrotu, na kterou se vám budou sbíhat sliny
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Komentáře