Jak se pletou housky. Video předvede tři jednoduché postupy pro jejich dokonalý vzhled
Výborné křupavé housky k snídani, to je dobrota. V našem receptáři máme skvělé recepty, podle kterých je snadno upečete. A navíc pro vás máme i video s návodem, jak housky uplést. Není to nic složitého a vyzkoušet můžete dokonce tři jednoduché způsoby pletení.
Housky z jednoho pramene
Připravené těsto rozdělíme na dílky. Z každého vytvoříme malou pevnou bulku. Necháme ji asi 5–8 minut odpočinout a pak se pustíme do pletení. V úvodním videu se můžete podívat, jak se housky pletou.
Jak se pletou housky
Naučíme vás tři způsoby pletení:
- 1. způsob: Z každé bulky vyválíme delší pramen, po celé délce stejně silný. Vytvoříme první oko. Pravý volný konec pramene protáhneme vytvořeným okem. Oko přetočíme doleva. Levý volný konec pramene jím zleva svrchu protáhneme dospod, dovnitř oka.
- 2. způsob: Z každé bulky vyválíme 45–50 cm dlouhý pramen po celé délce stejně silný. Rozdělíme ho na 2 nestejně dlouhé části (odřízneme 1/3 délky). Delší kus pramene ohneme a uříznutý kousek přiložíme do ohybu. Pleteme klasický cop ze tří pramenů.
- 3. způsob: Bulku rozválením protáhneme v "šišku". Nařízneme tři prameny. Je-li třeba, prameny lehce povytáhneme do délky a spleteme klasický cop.
Všechny upletené housky necháme na plechu dokynout. Potřeme vejcem nebo vodou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200–220 °C po dobu cca 15 minut.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 2 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Buchty po ránu: Makové houstičky podle Josefa Maršálka jsou tmavší a aromatičtější díky chlebové mouce
Domácí housky: Správně vzešlý kvásek jim dodá nadýchanost, máslo jemnost a vůni a jejich příprava není vůbec složitá
Komentáře