Čokoládovou polevu na beránka s námi zvládne připravit každý začátečník
Upečeného beránka můžeme jen pocukrovat, ozdobit krémem nebo sněhem, nebo ho polít polevou. Poleva prodlouží upečenému těstu trvanlivost a ochrání ho před vyschnutím. Navíc beránka také ochutí a ozdobí. Důležité je zvolit správnou polevu.
Čokoládovou polevu připravíme tak, aby hezky ztuhla, ale přitom se dala dobře krájet bez lámání nebo opadávání. Na polevu, která půjde dobře krájet, potřebujeme 250 ml smetany ke šlehání, 170 g čokolády na vaření a 2 lžíce kakaového prášku. Kakao polevu dobarví a zahustí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na čokoládovou polevu na beránka
Je to velmi snadné.
- Smetanu zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme.
- Odstavíme ze zdroje tepla, nalámeme do ní čokoládu, přidáme kakao a vymícháme dohladka.
- Na stůl nebo plech (podnos) položíme papír na pečení a na něj postavíme mřížku.
- Beránka položíme na mřížku a polijeme polevou.
- Méně přístupná místa potřeme štětcem v polevě namočeným.
- Další zdobení lepíme do nezatuhlé polevy.
- Necháme ztuhnout při pokojové teplotě.
- Krájíme nahřátým suchým nožem.
Návod na hrníčkového beránka s čokoládou Margot vám nabízí náš videorecept.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přečtěte si Zobrazit více
Čokoládový termix: Oblíbenou retro klasiku zvládnete snadno připravit i doma
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Komentáře