Jak připravit perníčky a vyvarovat se chyb. Rady a vychytávky pro začátečníky
Perníčky nejsou na přípravu příliš složité, ale může se vyskytnout pár chybiček, které nám pokazí výsledný dojem. Jedním z problémů může být málo vypracované těsto nebo nesprávně nastavená teplota v troubě.
Perníčky, které chceme zdobit bílkovou polevou, musí být hladké a lesklé, aby na nich poleva hezky držela. Toho dosáhneme jen pečlivou přípravou těsta a vyvarováním se zbytečných chyb. Poradíme vám, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vychytávky při přípravě perníčků
Je lepší dodržet postup, aby naše práce nebyla zbytečná:
- Sypké ingredience promíchejte a pak přidejte zbytek surovin. Tuk a med musí být rozehřáté, nikoliv horké.
- Těsto řádně propracujte, aby bylo jednolité, bez žmolků. Pokud je řidší, nevadí, v lednici ztuhne.
- Tvary, které vykrajujete, nesmí být potrhané ani zmuchlané, perníčky by nebyly hezké a nešly by zdobit.
- Perníčky dávejte na plech na pečicí papír dále od sebe, při pečení nabudou a slepily by se.
- Nepečte perníčky prudce, popraskaly by. Při nízké teplotě zůstanou nízké a nevyběhnou.
- Po vytažení z trouby je hned potřete rozšlehaným vajíčkem, aby byly hladké a lesklé - jejich zdobení pak bude snazší.
Podívejte se na přípravu měkkých perníčků v našem videoreceptu. Myslíte, že byste si také mohli pečení a zdobení perníčků vyzkoušet?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 11 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře