Jak upéct bábovku, která se pokaždé povede? Do té naší potřebujete tyčinku Margot
Bábovky jsou oblíbeným moučníkem, který se hodí i pro návštěvy a sváteční příležitosti. Receptů na ně máme i v našem receptáři dlouhou řadu. Jeden z nich jsme pro vás vybrali. Jedná se o snadný hrníčkový recept, který krásně voní po tyčince Margot.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Bábovka Margot, která se vždy povede
Tato bábovka je rychlá a snadná na přípravu, jedná se o hrníčkový recept, proto je i odměřování velmi jednoduché.
- Na bábovku potřebujeme 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krystalového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1 smetanu ke šlehání (33%), 1 lžíci oleje, 3 lžíce rumu a 1 čokoládu Margot.
- Na vymazání a vysypání formy si připravíme tuk a hrubou mouku.
- Všechny suroviny dáme do mísy a promícháme. Čokoládu Margot nastrouháme a přimícháme do těsta.
- Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
- Formu s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme při teplotě 200 °C po dobu cca 40-45 minut.
Názorné video pomůže bábovku skvěle upéct i začátečníkům.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 1 hodinou
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 12 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 17 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vymazat a vysypat formu na bábovku - rady pro začátečníky
7 receptů na bábovku pro všední i sváteční den. Přehled jednoduchých postupů, které podle video návodu hravě zvládne i začátečník
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Komentáře