Jak uvařit silnou polévku. Nezapomeňte na 5 důležitých kroků
Základem každého silného vývaru jsou kosti, které se pomalu a dlouho vaří. Vývar můžeme podpořit i zeleninou, která dodá polévce další chuť. Známe ale také způsob, jak udělat vývar ještě silnější. Poradíme jak na to.
Zvláště v chladném počasí je horká polévka k nezaplacení. Přitom uvařit polévku není nijak složité. Povaříme kosti, kousek masa a kořenovou zeleninu, po uvaření a scezení přidáme nudle, drobení nebo jinou zavářku do polévky a je hotovo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit silnou polévku
Máme pro vás několik tipů, jak mít polévku ještě silnější.
- Kosti napřed zapečeme v troubě. Stačí 15–30 minut na 220 °C. Chuť polévky potom bude daleko intenzivnější.
- Největší sílu dají polévce morkové kosti. Jsou to velké a dlouhé hovězí kosti, které mají uvnitř dutinu, ve které se nachází morek. Ten slouží jako zásobárna živin a proto je tolik vyhledávaný.
- Do hrnce dáváme studenou vodu, horká by povrch kostí uzavřela a neuvolnilo by se tolik zdraví prospěšných látek.
- Zásadní je délka varu. Hovězí kosti vaříme klidně až 5 hodin, u drůbežích stačí 2 hodiny.
- Dobré je přidat také zeleninu, která obsahuje další vitamíny a navíc dodá polévce příjemnou chuť.
Polévku si každý může přizpůsobit podle toho, co má rád. Nemusí mít vždy masový základ, oblíbené jsou také zeleninové nebo houbové polévky. V našem videoreceptu se můžete podívat, jak si připravit klasickou hovězí polévku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře