Jak vařit letní ovocné omáčky. Překvapte rodinu lahodnou delikatesou
Znáte jahodový rozvar, meruňkovou omáčku či žahour? Všechno to jsou omáčky, jejichž základem je čerstvé letní ovoce. Výborně se hodí k dochucení mnoha sladkých jídel. Vyzkoušejte je toto léto i vy a uvidíte, jak vaší rodině zachutnají.
Využití ovocných omáček
Rychlá příprava ovocných omáček
Postup na ovocné omáčky je velmi snadný. Postačí obstarat si zralé a nepoškozené plody ovoce, které pokrájíte na menší kousky. V kastrůlku je smícháte s několika lžičkami cukru (množství zvolíte podle kyselosti vybraného ovoce) a s trochou vody necháte chvilku povařit. Ve skleničce smícháte Solamyl (škrob) s malým množstvím vody (škrob lze nahradit vanilkovým pudinkem). Za stálého míchání ho přilijete do kastrůlku. Opět necháte chvíli povařit, než vám omáčka zhoustne. A je hotovo.
Tip: Během přípravy si můžete omáčku dochutit např. vanilkou, skořicí či ovocným sirupem. Je také pouze na vás, zda si v omáčce necháte malé kousky rozvařeného ovoce nebo omáčku v průběhu vaření rozmixujete do hladka.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 5 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Meruňky rádi zavařujeme na zimu. Poradíme vám, jak vyrobit kompot, marmeládu a přesnídávku
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Komentáře