Jak vyklopit pracny z formiček. Poradíme vám jednoduchou vychytávku
Medvědí pracny, tlapky, tlapy - pod tímto názvem se skrývá kořeněné ořechové cukroví, které má rýhovaný oválný tvar podobný tlapce. Peče se v kovových nebo silikonových formičkách a ještě zatepla se vyklopí a obaluje v cukru.
Většina hospodyněk se pečení praciček bojí - po upečení zůstanou přilepené ve formičkách a při jejich vyklopení se potrhají a polámou. Pracny přitom patří mezi tradiční cukroví, které pro svou kořeněnou chuť a vůni nesmí na stole chybět.
Jak jednoduše vyklopit pracny z formiček
Pracny vyklepneme okamžitě po upečení ještě horké:
- Silikonové formičky při prvním použití vytřeme mastným papírem a po upečení cukroví jednoduše vyloupneme. Když formu otočíme dnem vzhůru, pracny samy vypadají na stůl.
- Kovové formičky vytřeme mastným papírem, ponoříme do mouky a natlačíme těsto. Po upečení a vyklepnutí praciček už formičky nemusíme mastit, jen je opět každou pomoučíme.
- Mastné těsto vytvoří na kovových formičkách film, díky kterému jdou pracny za horka lehce vyklepnout - zkušená hospodyňka to "své těsto" dobře zná.
V našem videu vám ukážeme jeden z mnoha receptů na přípravu ořechových pracen:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 11 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Komentáře
2. 1. 2024 14:05
17. 12. 2023 13:55