Jak zavařit okurky. Okurková sezona je v plném proudu. Je čas vyzkoušet ty nejlepší recepty na zavařování
Sterilované okurky jsou chloubou každé hospodyně. Ty nejlepší recepty se předávají jako poklad. Vyzkoušejme osvědčené postupy a zásobme se na zimu oblíbenou pochoutkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava okurek
Okurky nakladačky, které chceme zavařovat vcelku, sklízíme ještě mladé (nejlépe ráno nebo později odpoledne). Pokud je necháme přerůst, budou vhodnější na okurkové řezy. Okurky po sklizni buď hned zpracujeme, nebo je až do zpracování uložíme do chladna. Poté je dobře omyjeme, někdy je lepší použít kartáček. Připravíme si všechny další suroviny a pomůcky, abychom vše měli po ruce.
Co budeme potřebovat
Nachystáme si koření (např. hořčičné semeno, bobkový list, kuličky nového koření a pepře), kopr (obvykle květenství), cibuli, mrkev, křen, sůl, cukr, ocet. Dále potřebujeme zavařovací sklenice a víčka - pohodlné a snadné je použít šroubovací víčka.
Jak naplnit sklenice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 11 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 13 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Kyselé okurky milovala už egyptská královna Kleopatra. Jak připravit ty legendární Milotické?
Využití křenu v kuchyni: Český ženšen má všestranné použití. K čemu všemu se hodí?
Komentáře