Jak zavařit okurky. Okurková sezona je v plném proudu. Je čas vyzkoušet ty nejlepší recepty na zavařování
Sterilované okurky jsou chloubou každé hospodyně. Ty nejlepší recepty se předávají jako poklad. Vyzkoušejme osvědčené postupy a zásobme se na zimu oblíbenou pochoutkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava okurek
Okurky nakladačky, které chceme zavařovat vcelku, sklízíme ještě mladé (nejlépe ráno nebo později odpoledne). Pokud je necháme přerůst, budou vhodnější na okurkové řezy. Okurky po sklizni buď hned zpracujeme, nebo je až do zpracování uložíme do chladna. Poté je dobře omyjeme, někdy je lepší použít kartáček. Připravíme si všechny další suroviny a pomůcky, abychom vše měli po ruce.
Co budeme potřebovat
Nachystáme si koření (např. hořčičné semeno, bobkový list, kuličky nového koření a pepře), kopr (obvykle květenství), cibuli, mrkev, křen, sůl, cukr, ocet. Dále potřebujeme zavařovací sklenice a víčka - pohodlné a snadné je použít šroubovací víčka.
Jak naplnit sklenice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Okurky máme rádi pro jejich křupavost a dietetické vlastnosti. Kromě salátů a kvašáků jsou vhodné i na pleťovou masku
Využití křenu v kuchyni: Český ženšen má všestranné použití. K čemu všemu se hodí?
Jak připravit nejlepší kvašáky. Ochutnejte výborné křupavé okurky jedinečné chuti podle rodinných receptů
Komentáře