"Znojemský" nálev na okurky
Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu a určitě vám budou chutnat.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
10 sklenic o objemu 0,7 litru
Nutriční hodnoty
Energie | 2 677 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40,02 g |
Sůl | 100,00 g |
Sacharidy | 160,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 7. 2023 17:19
28. 7. 2016 15:08
28. 7. 2016 14:07
28. 7. 2016 13:12
Gumové tesnenie na viečkach je biele alebo červené. Biele sa používa na krátku sterilizáciu, do 10-15 min. Červená guma je tvrdšia a používa sa na dlhšie zaváranie- okolo 20 min. Podľa toho, čo zaváraš, volíš viečko s príslušnou farbou gumy.
Poslednýkrát som kupovala nové viečka pred cca 10 rokmi a zaváram každý rok. Takže nie drasťák pri otváraní a vydržia veľmi dlho.
28. 7. 2016 13:02
15. 7. 2016 18:47
15. 7. 2016 10:43
24. 7. 2015 20:54
24. 7. 2015 13:01
8. 7. 2015 09:15
7. 7. 2015 19:28
7. 7. 2015 18:43
7. 7. 2015 18:04
7. 7. 2015 13:20
7. 7. 2015 12:19
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 8 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 4 minutami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 1 hodinou
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 3 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 5 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 6 hodinami
Krevety s brokolicí a špagetami
mibrix uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Okurky máme rádi pro jejich křupavost a dietetické vlastnosti. Kromě salátů a kvašáků jsou vhodné i na pleťovou masku
Tatarská omáčka má zřejmě bulharský původ. Víte, která bylinka v ní správně nemá chybět?
Další recepty
Tématické fráze: nalév na okurky znojemský lák na okurky rychlokvašky v sladkokyselém nálevu nakladani okurek lák na znojemské okurky nalev na okurky s dekem nakládání okurek deko okurkový nálev nakládané okurky bez zavařování lák na zavařování okurek doba zavařování okurek doba sterilizace okurek nakládání okurek bez sterilizace znojemský lak nalev na okurky recept zavařování okurek znojemské zavařovani znojemské okurky nakládání okurek bez zavařování nalev do okurek znojemské kvašáky
Suroviny: voda, ocet, deko, cukr krystal, sacharin, okurka čerstvá, mrkev, cibule, křen, kopr
"Znojemský" nálev na okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B7m2
58 názorů