Jak doma zkaramelizovat Salko? Oblíbené karamelové cukroví, řezy a další pochoutky budou díky němu neodolatelné
Lahodné karamelové zákusky můžeme doma vyrobit díky zkaramelizovanému Salku, což je vlastně slazené mléko. I samotné Salko lze zkaramelizovat doma, buďme přitom ale raději opatrní.
Potřebujete do některého cukroví nebo zákusků zkaramelizované Salko? V tomto článku poradíme, jak ho jednoduše získat. Ale víte také, že i samotné Salko si můžete sami připravit v domácích podmínkách? Jak se to dělá, poradí náš jiný článek:
Mohlo by vás zajímat
Kupované karamelizované Salko
První možností, jak zkaramelizované Salko získat, je ho už přímo takto zakoupit. Ne vždy a všude ho ale seženeme, nebo ho prostě zrovna nemáme doma, ale máme jen obyčejné, nezkaramelizované Salko. Jak tedy na to?
Jak doma zkaramelizovat Salko
Zavřenou plechovku se Salkem vložíme do hrnce s vodou tak, aby byla celá ponořená. Hrnec uzavřeme pokličkou a vaříme 2 až 3 hodiny. Kontrolujeme, zda se nám voda nevyvařila. Po ukončení vaření vodu slijeme a plechovku necháme zcela vychladnout.
Tip: Do vaření Salka se kvůli časové náročnosti raději pustíme den před plánovaným použitím.
Jak připravit krém ze zkaramelizovaného Salka?
Zkaramelizované Salko vyšleháme s kostkou másla a ihned s ním můžeme slepovat cukroví či řezy. Z karamelového Salka můžeme také připravit tyto výborné medovníkovou koule, po kterých se během chvíle zapráší:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přečtěte si Zobrazit více
Věnečky s karamelovou šlehačkou: Nadýchané odpalované těsto není vůbec složité a krém nahradí ochucená šlehačka
Lahodný karamelový krém k plnění dortů, zákusků nebo cukroví zvládnou i úplní začátečníci. Máme ale variantu i pro pokročilé
Pět nejlepších krémů do cukroví: Salkový s máslem, šlehaný vaječný, čokoládový i pudinkový provoní každý sváteční stůl
Komentáře
31. 3. 2024 11:08
26. 3. 2024 19:37