Jakým způsobem cukrovat buchty a jiné pečivo? Poradíme vám několik triků
Cukrem sypeme moučníky a cukroví nebo je v cukru obalujeme - dosáhneme tím nejen hezčího vzhledu, ale i lepší chuti. Sladkou chuť miluje většina lidí - tento vztah ke sladkému je nám velmi blízký, i když je to vztah nezdravý.
Cukrem zasněžené buchty, koblihy obalené v cukru nebo poprašek na lineckém cukroví - takto je jednoduchý způsob, jak moučník dosladit a ještě ho ozdobit, aby vypadal na talíři nádherně. Jak na to, aby se povedla bezchybná cukrová posypka?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pět tipů, jak pocukrovat moučník a cukroví
Nezáleží na tom, jaký způsob použijeme, ale důležité je, aby hezky vypadal:
- Cukr sypeme po špetkách mezi dvěma prsty. Tento způsob se hodí na cukrování koláčů s ovocem - posypka je nepravidelná jako mráčky.
- Cukr nasypeme do sítka a jemným klepáním poprášíme stejnoměrně moučník - používáme u všeho, co cukrujeme.
- Cukrem naplníme sypátko s otvory a z nich moučník cukrujeme - poprašek není tak jemný, ale je stejnoměrný.
- Cukrová směs s vanilkou je vhodná pro obalování sušenek a jemného vánočního cukroví. Pracujeme opatrně, abychom kousky nepolámali.
- Cukrem v sáčku a v misce se cukrují například smažené koblihy - jemným potřásáním obsahu se pečivo stejnoměrně obalí.
Postup na přípravu jednoduchých zasněžených koblih můžete vidět v našem videu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 2 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Křehké jablečné rohlíčky obalované ve vanilkovém cukru provoní celý dům a velmi snadno se připravují
Kdy obalovat vanilkové rohlíčky v cukru? Správné načasování má velký vliv na výsledný dojem z výborného cukroví
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
Komentáře