Kdy polévat litý perník čokoládou nebo polevou? Během okamžiku z něho vykouzlíte luxusní moučník
Perníkové kostky, litý perník, perník na plech, perníkové řezy - perník má prostě spoustu jmen a přitom jde jen o jednoduchou buchtu. Z obyčejného litého perníku můžete díky čokoládově polevě vykouzlit během okamžiku výborný moučník.
Kdy se perník polévá čokoládovou polevou? Rozhodně až po upečení a vychladnutí. Nic se nesmí uspěchat a pokud chvíli počkáte, bude pak čokoláda na perníku ztuhlá za pár minut a můžete se hned pustit do servírování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy můžeme perník polít polevou
Máme pro vás několik tipů:
- po upečení perníku a jeho vychladnutí - aby poleva rychle ztuhla
- po namazání marmeládou - aby se poleva hned nevsákla do těsta
- když máme polevu dohladka umíchanou - bez hrudek a sraženin
Polevu naléváme do středu placky a stěrkou ji stejnoměrně rozhrnujeme ke krajům. Čokoláda rychle ztuhne, proto pracujeme co možná nejrychleji. Perník s čokoládovou polevou krájíme ostrým nožem, namáčeným v horké vodě. Okraje řezů pak budou krásně hladké.
Čokoládová ganache je jednou z čokoládových polev, kterými perník potíráme. V našem videu se můžete podívat, jak se ganache připravuje:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přečtěte si Zobrazit více
Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Čokoládová poleva dokáže pěkně potrápit. Jak ji napravit, aby byla zase pěkně hladká
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Komentáře