Čokoládová poleva dokáže pěkně potrápit. Jak ji napravit, aby byla zase pěkně hladká
Čokoládová poleva se připravuje z rozpuštěné čokolády s obsahem tuku 50 % a více. Krájecí polevu vyrobíme z horké šlehačky, čokolády a kakaa. Někdy se však poleva srazí a to je problém. Je možné ji napravit, abychom ji nemuseli vyhodit?
Čokoládová poleva se připravuje z rozpuštěné čokolády s obsahem tuku 50 % a více. Pro získání vláčnosti přidáváme tuk - buď ztužený tuk Omega, kakaový tuk, máslo, trochu horké smetany nebo vody. Polevou můžeme polít cukroví a malé zákusky.
Krájecí měkkou polevu vyrobíme zahřátím šlehačky a přimícháním vysokoprocentní čokolády a práškového kakaa. Mícháme metličkou, dokud se poleva dokonale nesmíchá. Tato poleva je vhodná na dorty a zákusky, které se krájí, protože se neláme.
Sražená poleva
Čokoláda se musí rozpouštět pomalu, jinak se srazí. Volíme proto rozpouštění ve vodní lázni, kdy se dno kastrůlku nesmí dotýkat hladiny horké vody. Pokud se poleva srazí, napravíme ji opětovným zahřátím ve vodní lázni a postupným přilitím několika lžic vařící vody. Mícháme, dokud se poleva nespojí. Někdy pomůže i pár kapek oleje. Musíme si dát pozor, aby nám do polevy nekápla voda - to je také jedna z příčin sražení.
V našem videu je krásně vidět, jak se čokoládová poleva připravuje:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 12 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 14 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Přečtěte si Zobrazit více
Čokoládové dorty jsou velmi oblíbené: Víte, jaký je rozdíl mezi Sacherem, Harlekýnem a Paříží?
Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Komentáře