Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Ať už jsme zrovna upekli perník nebo bábovku či připravujeme dort, možná přemýšlíme, čím ještě své sladké dílko dozdobit. Čokoládová ganache může být tou správnou volbou. Názorné video předvede, jak na to.
Čokoládová ganache (ganáš) je druh měkké polevy. Je velmi jednoduché ji vyrobit a stačí nám dvě suroviny. Hodí se nejen k polévání dortů, ale i moučníků typu perník nebo bábovka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit čokoládovou ganache
Na ganache mícháme čokoládu a smetanu v poměru 1:1.
- 100 g čokolády nasekáme nebo nakrájíme na kousky. Nasypeme ji do misky.
- 100 ml smetany ke šlehání zahřejeme téměř k varu, ale nevaříme.
- Horkou smetanou zalijeme čokoládu v misce.
- Necháme chvíli stát, aby se čokoláda začala rozpouštět.
- Pak důkladně mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
- Takto připravenou čokoládovou ganache používáme na potírání dortů a moučníků.
Čokoládová ganache má výrazně čokoládovou chuť, tmavou barvu, hedvábný lesk a dobře se roztírá i krájí. Ke krájení používáme nahřátý suchý nůž.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 12 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 18 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dort pro prezidenta T. G. Masaryka: S vůní mandlí a čokolády podle receptu slavné Marie Janků-Sandtnerové chutná božsky
7 nejlepších perníků podle hrníčkových receptů. Vyzkoušet můžeme cuketový, mrkvový nebo se sušenkovým krémem
Čokoládová poleva ganache: Naučte se ji dělat jako profík a vaše dorty budou luxusní!
Komentáře