20 nejlepších receptů na knedlíky: Vyzkoušejte s námi knedlíky na všechny způsoby
Knedlíky jsou fenoménem české kuchyně. Koule, plátky, šišky nebo noky se připravují z rozmanitých těst - kynutého, bramborového i tvarohového. Podávají se jako příloha nebo hlavní jídlo a jsou plněné masem i ovocem.
V minulosti se tradovalo, že dívka, která neumí uvařit knedlíky, se nemůže vdát. V současnosti se dají knedlíky v jakékoli podobě koupit, ale stále platí, že každá kuchařka by měla knedlíky umět připravit - už proto, že jde o jídlo, které se konzumuje v každé domácnosti. Víte ale, že knedlíky nejsou jen české?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Houskové knedlíky
- Bramborové knedlíky na páře
- Blbouny z pekárny
- Vídeňské žemlové knedlíky
- Sněhové tvarohové knedlíky s ovocem
- Celozrnné špaldové knedlíky
- Bezlepkové ovocné odpalované knedlíky
- Domácí karlovarský knedlík
- Sladke knedliky z ricotty
- Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor (plus malá rada pro začátečníky)
- Bramborové knedlíky s jahodami a mátovým cukrem
- Knedlík z polenty
- Krupicové knedlíky s hruškovými povidly
- Špekové knedlíky
- Hrnkový knedlík s ovocem
- Rolovaný knedlík z bramborového těsta se špenátem
- Babiččiny knedlíky v páře - (Großmama's Dampfnudeln)
- Smažené bramborové knedlíky plněné vejci s houbovou omáčkou
- Chlupaté knedlíky (klouzáky)
- Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
1/20
1/20
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 58 minutami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře