Den karamelu
Karamel je opravdová lahůdka, která má několik podob: tekutý jako náplň do sladkostí, nebo tuhý v podobě karamelek. Původ karamelu však není úplně… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kulér je potravinářské barvivo hnědé až černé barvy a karamelové chuti. Pro své vlastnosti se využívá při přípravě sladkého i slaného pečiva, dortů a krémů, při uzení masa, klobás, uzenin a k vylepšení omáček.
Kulér se vyrábí pálením řepného nebo třtinového cukru při teplotě nad 100 °C, ale nejvýše na 140 °C. Při výrobě se používá amoniaku k dosažení tmavé barvy. Kulér je dobře rozpustný ve vodě a svou konzistencí připomíná med.
Kalendář Celý kalendář
Karamel je opravdová lahůdka, která má několik podob: tekutý jako náplň do sladkostí, nebo tuhý v podobě karamelek. Původ karamelu však není úplně… Více o významném dni
Potřebujeme krupicový cukr, který budeme tavit na pánvi:
Kulér má velmi široké využití a doma se rozhodně neztratí:
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Slavná americká pink lemonade se připravuje z citronů, skvěle osvěží a typicky růžovou barvu jí dodá netradiční surovina
Zákaz rozdělávání ohně čarodějnice v Praze nezastaví: Plameny se rozhoří na Ladronce, na špekáčky můžete jít do Žlutých lázní
Komentáře