Pečená jablka jako lehký vánoční dezert: Vyzkoušejte pochoutku plnou sladké šťávy
Jablíčka jsou tradičním podzimním a zimním ovocem a úžasnou potravinou, která se dá zpracovat na mnoho způsobů ve sladké i slané kuchyni. Jablka na Vánoce jsou příjemným odlehčením od smaženého masa, tučného salátu a sladkého cukroví.
Ochutnávání cukroví při pečení a zdobení mnohdy způsobí, že na Vánoce už na něj nemáme chuť. Poradíme vám, jak připravit svěží ovocný dezert, který můžeme jíst horký i studený a ocení ho nejen vaše rodina, ale i vaši hosté.
Jak připravit pečená jablka
- Z ovoce odstraníme jádřinec - speciálním vykrajovátkem, ostrým nožíkem nebo trubičkou na kremrole.
- Připravíme si nádivku z mletých ořechů, nasekaných rozinek, rumu, skořice, medu, popřípadě se špetkou cukru.
- Nádivkou naplníme jablka, pěkně upěchujeme a pak nařízneme slupku, aby při pečení nepraskla.
- Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody, aby se jablka nepřipekla a posypeme drobenkou.
- Jablíčka upečeme a servírujeme poprášené moučkovým cukrem se skořicí a ořechy nebo přidáme kopeček šlehačky, zmrzliny či jogurtu.
Sladké drobečky
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 8 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 12 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 12 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak spařit rozinky horkou vodou nebo namočit do rumu. Rozinky díky jednoduchému postupu budou chutné a měkké
Pečená jablka jako vzpomínka na zimní chvíle u babičky. Takto si je hravě připravíte i doma
Už jste ochutnali jablka v županu? Oblíbená dobrota našich babiček nám přijde k chuti během podzimních dnů
Komentáře