Jak připravit plech před pečením? Pečicí podložky k opakovanému použití mají řadu výhod
Nestačí jen umíchat perfektní těsto, aby se naše cukroví a moučníky povedly podle našich představ. Důležité je správně připravit plech, na který jednotlivé kousky před pečením rovnáme. Nejjednodušší je použít pečicí papír nebo mít podložku k opakovanému použití, a na té péct.
Když se rozhodneme používat pečicí papír a pečeme častěji, nejspíš si brzy uvědomíme, že se nám pečení prodraží. Papír často použijeme pouze k jednomu pečení a příště vezmeme zase nový.
Tip: Pokud se nám přesahující pečicí papír na plechu stáčí a chce uhýbat, upevníme ho pomocí kolíčků na stranách k plechu. Před vložením do trouby ale kolíčky sundáme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Výhody pečicích podložek k opakovanému použití
Pečicí podložky nám vydrží velmi dlouho (obvykle více let), proto se přes počáteční investici velmi rychle vyplatí. Navíc cena není vysoká.
- Nabídka vhodných podložek je velká - stačí zajít do kuchyňských potřeb a vybrat si. Vhodnou podložku snadno objednáme i přes některý e-shop.
- Při nákupu se ujistíme, že je zvolená podložka určená pro teplotu, kterou budeme při pečení potřebovat. Materiály podložek se liší a jsou určené pro různou maximální výši teploty (např. grilovací odolávají velmi vysokým teplotám).
- Kromě různých fólií jsou vhodné i silikonové podložky, které můžeme zároveň používat k rozvalování těsta. Pokud je chceme používat i k pečení, při nákupu se ujistíme, že výrobce tento způsob použití doporučuje.
- Ať už se rozhodneme pro kteroukoliv podložku k opakovanému použití, výhodou je, že si je můžeme pomocí nůžek upravit na potřebnou velikost našeho plechu. Dokonce i pro kulatou formu.
- S pečicí podložkou ušetříme nejen čas, ale i suroviny, které bychom jinak potřebovali k vymazávání a vysypávání plechů.
- Prodlužujeme životnost a šetříme vzhled našich plechů - budou pak déle pěkné a jejich povrch neporušený.
- Ušetříme si práci s mytím plechů, také teplou vodu a mycí prostředek.
- Pečicí podložku po pečení očistíme podle pokynů výrobce, aby nám vydržela dlouho pěkná. Silikonové podložky snadno omyjeme houbičkou e necháme je před uložením uschnout.
- Je praktičtější mít rovnou podložky dvě - když budeme péct na více plechů, budou se hodit.
Podle následujícího receptu, který je doplněný názorným videem, můžeme upéct tvarohové koláče s ovocem. Pečicí podložka se nám k tomu určitě bude hodit.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 14 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 16 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak dlouho vydrží pečicí papír a jaký zvolit, aby se dal na pečení využít opakovaně? Všímat si musíme hlavně gramáže
Bezdomovec díky pomoci lidí otevře vlastní kavárnu. Přitom hrozilo, že bude kvůli zákonům úplně bez peněz
Komentáře