Vločkové karbanátky se zeleninou: Jak připravit karbanátky bez masa
Vločkové karbanátky se zeleninou jsou zdravou variantou karbanátků z bůčku. Jejich příprava není složitá a nemusíme ani příliš dodržovat recept. Karbanátky smažíme na pánvi nebo je upečeme v troubě.
Už nevíte, co vařit? Na vyndání masa z mrazáku je pozdě a do obchodu daleko. Poradíme vám, jak připravit karbanátky bez masa, které budou milovat dospělí i děti - jsou měkké, na povrchu křupavé a plné chutné zeleniny, vloček a sýra.
Jak na přípravu karbanátků
Postupujeme nejen podle receptu, ale také podle chuti:
- Celé nebo jemné ovesné vločky přelijeme mlékem (nesmí být úplně ponořené) a necháme je nasáknout a nabobtnat.
- Mezitím očistíme mrkev a celer, nastrouháme je nebo nakrájíme na drobné kostičky, uvaříme v osolené vodě - stačí 5 minut.
- K vločkám vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a okořeníme sušeným česnekem a trochou grilovacího koření.
- Pokud máme rádi, přidáme kukuřici a hrášek - mražené nebo sterilované. Přisypeme pokrájenou petrželku.
- Směs zamícháme a přidáme nastrouhaný sýr, aby vznikla hmota, podobná té na masové karbanátky.
- Tvoříme kuličky, které obalíme ve strouhance, mírně rozmáčkneme a smažíme na oleji nebo pečeme v troubě na pečicím papíru.
- Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší a tatarkou.
Pokud jste milovníky zdravé stravy, ale ne vloček, můžete si podle našeho videa připravit karbanátky nebo sekanou z pohanky:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 3 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 7 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
7 tipů, jak zařadit vločky do stravy a zlepšit si tak zažívání: Výtečné karbanátky, bramboráky i koláče si zamilují malí i velcí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak uskladnit petrželovou nať. Uchovejte si zásoby petrželky na dochucování pokrmů
Komentáře
27. 2. 2024 22:58
22. 2. 2024 13:12