Překvapení britské kuchyně – nejlepší recepty a inspirace
Průmyslová revoluce, dvě světové války a potraviny na příděl. To všechno v minulosti ovlivnilo vývoj britské kuchyně, která si tak musela dát za cíl hlavně co nejvíc zasytit za co nejméně peněz. Možná i proto má dnes vaření v domovině královny Alžběty II. nevalnou pověst. A zřejmě proto Britové hodně kuchtí ze sádla, fazolí a mají rádi tučné sýry a uzeniny.
Je pravda, že některé tradiční pokrmy nám mohou připadat podivné. Příkladem budiž fakt, že pudink se v Anglii neříká sladkému dezertu, ale masovému jelitu. Poněkud zvláštní je také tradiční anglický vánoční pudink vyráběný z loje, melasy a sušeného ovoce. Ale třeba fish and chips, tedy skvělá ryba v křupavém těstíčku s čerstými hranolky a svěžím hráškovým pyré, to je opravdová dobrota!
Asi nejproslulejším pojmem britské kuchyně je takzvaná anglická snídaně. Aby byla opravdu autentická, měla by obsahovat smažená vejce, vypečenou slaninu, párky nebo klobásky, fazole, restované houby, restovaná rajčata a chléb, nejlépe toastový. K takové tradiční britské snídani je pak potřeba podávat kvalitní čaj – ostatně, ten mohou Britové pít prakticky ve kteroukoliv denní dobu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 7 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 10 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 12 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 15 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyhrajte s námi jeden z parádních grilů, se kterými bude tahle sezona dokonale nažhavená!
Snadné a dobré podzimní nápoje: Zahřejte se zázvorem s citronem nebo svařeným rozmarýnem
50 nejoblíbenějších polévek světa: Top desítce vládne Asie, českou česnečku předběhla slovenská kapustnica. Které další se umístily?