Rychlé dezerty bez pečení: Zkuste vymazlené Míša poháry nebo lehkou rybízovou pěnu
13. 6. 2021 Vaření
Honí vás mlsná nebo čekáte návštěvu a chcete ji něčím pohostit, ale hodiny u trouby vás od pečení odrazují? Žádný problém! S našimi tipy vykouzlíte ohromující a lahodné dezerty během chvilky - doslova než byste řekli „peč“!
Ledové království
Zmrzlinu v letních dnech uvítá každý. Stačí mít v mrazáku vaničku nějakého dobrého mraženého zmrzlinového krému a pak už jen do pohárů naservírovat dva tři kopečky, trochu čerstvého ovoce, šlehačku, čokoládu, případně i nějakou posypku a je hotovo. A když zmrzlinu nemáte? Udělejte si ji jen ze dvou surovin - banánu a mandlového másla.
Mohlo by vás zajímat
Mléčné poháry
Vzpomínáte na mléčné bary? Udělejte si jeden malý doma. Třeba v podobě mléčných pohárů. Využít pro jejich přípravu můžete tvaroh, šlehačku, mascarpone nebo i jogurt. A opět jde o rychlý, téměř bezpracný dezert. Jak na to? V nejsnazší verzi jen navrstvěte do skleničky ovoce, cukrem a vanilkou ochucený tvaroh či jogurt, pak zase ovoce, a dozdobit pohár můžete sušenkami a nastrouhanou nebo rozpuštěnou čokoládou. Dospělé na party potěší třeba Bombardino pohár s vaječným likérem, děti zase uvítají poháry s ovocem a Lučinou. Malinko víc práce vám dají recepty s použitím želatiny. Ale zase to má hezký efekt. Jednotlivé vrstvy poháru díky ní krásně ztuhnou. Zkuste třeba delikátní Míša poháry.
Mohlo by vás zajímat
Pudinky
Pudink je rychlovka, která už zachránila nejednu oslavu. Uvaříte jej za pár minutek a ani dlouho nechladne. Klasický retro pudinkový pohár musí zdobit piškoty, ovoce a šlehačka, ale pudink můžete třeba nalít do speciálních silikonových „báboviček“ a pak jej podávat vyklopený a ozdobený třeba jen jahodami.
Nadýchané pěny
Možná vám ji maminka také dělávala a tak tuhle dobrotu máte spojenou s dětstvím. Co takhle si to zopakovat? Klasikou zůstává v tomhle ohledu rybízovo-bílková pěna. Máte-li obavy ze syrového bílku, naučte se udělat bílkový krém nad párou a až pak přišlehejte nebo jen vmíchejte rybíz. Kombinace sladkého sněhu a kyselého ovoce je vynikající! Anebo udělejte pěnu jen z rozpuštěné čokolády a ušlehané smetany. Stačí rozpustit a nechat částečně vychladnout čokoládu a smíchat s ušlehanou smetanou, případně s rostlinnou smetanou.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak zpracovat jeřabiny a arónie. Hodí se hlavně ke zvěřině a hovězímu masu
Jeřabiny ke konzumaci dělíme na jeřáb sladkoplodý a černoplodý (aronie). Jeřáb sladkoplodý má oranžovočervené kulaté plody, aronie je temně modrá až… Číst více
Ochutnejte zázračnou aronii: Nejlepší je ve formě sirupu, džemu či kompotu
V obchodech často sháníme různé exotické… Číst více
Nejlepší sirup zastudena připravíme z plodů aronie. Je snadný, chutný, trvanlivý a velmi zdravý
Zralé plody aronie otrháme do košíku. Buď je hned zpracujeme nebo je můžeme několik dnů nechat rozložené na bedničkách a zpracovat, jakmile budeme… Číst více
Arónie je nejen krásná, ale i ceněná pro hodnotné plody, které se dají zpracovat různými způsoby
Jeřáb černý (temnoplodec černoplodý, Aronia melanocarpa) je odolný, nenáročný na pěstování a dosahuje pouze menšího vzrůstu. Pěstuje se buď jako… Číst více
Nezralý angrešt je výborný na zavařování, zralý na moučníky
Angrešt neboli srstka je letní ovoce, kvete později, takže netrpí tolik jarními mrazíky. Dříve se pěstoval hlavně keřový, poslední roky získaly na… Číst více
Desatero rad na téma cuketa: Jak ji nejlépe využít a zpracovat do výtečných pokrmů
Letní měsíce jsou skvělé období pro cukety, které se hojně na zahrádkách vyskytují. Jejich pěstování je snadné, a proto si můžeme bez většího úsilí… Číst více
Nejlepší recepty z cukety: Zkuste cuketové placky, tatarák nebo matjesy!
Cuketa je letos hit a není divu. Tahle… Číst více
Netradiční ovoce českých zahrádek: Josta připomíná rybíz a připravíte z ní tenhle delikátní likér
Když jostu uvidíte někde na keříku, snadno můžete… Číst více
Jak chránit sirup, aby se nekazil. Stačí uplatnit jednoduché rady a sirup spolehlivě vydrží
Sirupy plníme do dobře vymytých šroubovacích lahví (např. od alkoholu), nejlépe z čirého skla. Po vymytí láhve na pár minut vložíme do vyhřáté trouby… Číst více
Nechybí vám na zahradě arónie? Hvězda domácích sirupů se vejde do každé zahrádky a pěstování snadno zvládne i začátečník
Možná nemáte rozlehlou zahradu, ale přece jen… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Bílkovo-máslový krém je lehký, přesto luxusní. Jak ho mít perfektní?
Dezerty ze dvou surovin: To není vtip, opravdu existují a jsou famózní
Zákusek inspirovaný nanukem: Ať božské Míša řezy ovládnou i vaši domácnost!
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 4 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 7 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29