Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šéfkuchař a porotce MasterChef Česko, Přemek Forejt, dnes představil novou edici dvou druhů hamburgerů, jejichž receptury měsíce piloval. Byli jsme na místě, abychom zjistili, jak chutnají a taky, abychom se známého šéfkuchaře zeptali, jak jde dohromady fine diningová restaurace s fast foodovým konceptem.

Mekáče miluju, říká Forejt 

Právě dnes, v pondělí 15. 5. 2023,  byly v pražské restauraci McDonald’s v Karlíně představeny dva nové burgery z edice Maestro, za jejíž recepturou nově stojí známý šéfkuchař a porotce MasterChef Česko Přemek Forejt

V burgerech najdete buď prémiové hovězí nebo kuřecí maso (v trojobalu jako řízek), dále dva plátky sýru Raclette, čtyři kusy ikonických nakládaných kyselých okurek, salát, nakládané kapie, restovanou cibulku, Gaucha omáčku a bylinkové pesto z máty a petržele, vytvořené dle receptu Přemka Forejta. Vše je „zabalené“ v chilli sezamové žemli a celá tato sestava vznikla pod taktovkou Přemka Forejta. 

Ten na tiskové konferenci prohlásil, že během posledního roku prošel několik dodavatelů společnosti a zkoumal zákulisí původu surovin a výrobních procesů.

„​​​Snažil jsem se najít nějakou chybu, nenašel jsem žádnou,“ řekl na tiskové šéfkuchař, který s „​​​Mekáčem“ uzavřel spolupráci už loni v únoru. Posléze v létě natočil pro společnost reklamu, v níž zpívá a hraje na suroviny. Právě tato reklama spustila vlnu negativních reakcí a možná, že něco podobného nastane i nyní, po uvedení burgeru, jež nese "podpis" slavného šéfkuchaře. 

Na místě jsme se proto Přemka zeptali, zda opět očekává kritiku. „​​​Upřímně řečeno, já nevím, já si užívám to, že můžu mít svůj burger v Mekáči a samozřejmě, kdo bude chtít, tak si na tom zase něco najde," řekl pro Toprecepty a dodal, že se nepotřebuje obhajovat, protože svoji práci dělá pořád stejně a nezačal nikdy vařit jinak, ale vidí rozdíl mezi fast foodem a zážitkovou restaurací. 

Přiznal také, že při svých cestách běžně využívá McDrive, protože mu to připadá praktické. „​​​Většinou, když jsem na cestě, tak využívám Mekáč," dodal Přemek Forejt pro Toprecepty. 

Cena nových burgerů Maestro

A kolik že za nové burgery zaplatíte? „​​​Ať už si vyberete ten s kuřecím nebo s hovězím masem, cena pouze za hamburger bude 169 Kč, cena velkého menu bude začínat na 235 Kč," řekla pro Toprecepty Jana Kloudová ze společnosti McDonald’s. 

Tiskové konference a ochutnávky burgerů v jednom se zúčastnili i různí food blogeři nebo kulinární redaktoři, mimo jiné byla mezi nimi i food blogerka a moderátorka Veronika Koko Šmehlíková. 

Jak to na místě vypadalo, na to se podívejte v naší galerii

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více