Těchto pět znamení nepouštějte v dubnu do kuchyně: Beran všechno spálí, Střelci a Ryby můžou zaměnit ingredience
5. 4. 2024 Životní styl
Dubnové sluníčko už má sílu, dodává energii a dobrou náladu. Dny plné slunečních paprsků podporují i kreativní myšlení. Pokud ale popustíme uzdu fantazii v kuchyni, může se snadno stát, že kulinární experimenty skončí v koši místo na talíři. Která znamení horoskopu by se tento měsíc měla sporáku raději vyhnout?
Duben nepřeje experimentům v kuchyni
Duben je charakteristický výraznými rozmary počasí, kdy horké dny s letními teplotami střídají přízemní mrazíky. Symbolizuje tak dynamiku a nečekané zvraty v našich životech.
V tomto měsíci, kdy je příroda v plném květu a ve vzduchu cítíme svěžest jara, nás vesmír zve, abychom čelili výzvám a chopili se příležitostí, které se nám naskytnou. Přílišná horlivost však může být někdy na škodu, a to hlavně v kuchyni. Lidé narození v jednom z následujících znamení by víc než čaj vařit neměli.
Mohlo by vás zajímat
Beran (21. března – 19. dubna): Impulzivní smolař
Duben Beranům vlije novou krev do žil a neutuchající elán. Beran coby nebojácný průkopník má tendenci přistupovat k vaření se stejným nadšením, s jakým v životě řeší vše ostatní.
Bohužel, impulzivní povaha se při kuchyňských činnostech tvrdě střetne s realitou. Beran se nedrží osvědčených postupů a receptů, preferuje experimenty a pospíchá, což často vede ke katastrofám a spouštění hlásičů kouře.
Pokud se tedy Beran přece jenom rozhodne vstoupit do kuchyně, měl by maximálně připravit jednoduchý sendvič, například tzv. žabákův.
Mohlo by vás zajímat
Býk (20. dubna – 20. května): Tvrdohlavý gurmán
Také Býci budou tento měsíc překypovat energií a šířit ji na všechny strany. Tito gurmáni a milovníci dobrého jídla budou chtít okouzlit opačné pohlaví kulinářským zážitkem.
Tvrdohlavost Býka bohužel může v kuchyni vést k ne zrovna chutným výsledkům. Jen odhodlání zvládnout bez potřebných zkušeností složitý recept nestačí. Konečným výsledkem mohou být pokrmy, směle konkurující ohořelému dřevěnému uhlí. Oslnit návštěvu může Býk i zcela snadným ovocným pohárem s mascarpone.
Mohlo by vás zajímat
Lev (23. července – 22. srpna): Mistr uměleckých kreací
Odvážní a sebevědomím překypující Lvi mají právě teď i ohromný apetit. A protože duben je v jejich případě měsícem změn, rozhodnou se vyzkoušet nové nápady i v kuchyni.
Lev tentokrát potřebuje jídlo prezentovat i vizuálně, proto se zaměří na dorty složité na přípravu i na zdobení. Sražený korpus s rozteklým krémem a nepovedenými marcipánovými ozdobami ho z toho snad vyléčí. Vždyť dokonale chutnají i vypadají nepečené čokoládové kuličky.
Mohlo by vás zajímat
Střelec (22. listopadu – 21. prosince): Dobrodružný kuchař
Střelci jsou známí svou láskou k dobrodružství, a to se týká i jejich kulinářských eskapád. Jejich touha prozkoumat chutě z celého světa se však někdy může obrátit proti nim.
Střelec například špatně porozumí ingrediencím, splete je a vytvoří exotická jídla, jejichž chuť nebude očekávaný pokrm připomínat ani náhodou. A protože neúspěch těžce vydýchává, lepší bude, když jednoduše upeče kuře.
Mohlo by vás zajímat
Ryby (19. února – 20. března): Kuchyňský snílek
Lidé narození ve znamení Ryb mohou vynikat v kreativních činnostech, jako je malování nebo keramika, ale kuchyně, to je jiný příběh.
Ryby jsou navíc často ztracené a ve svých snech zapomínají na dodržování zásadních postupů v receptech nebo v roztržitosti lehce zamění ingredience, což pak vede k ne zrovna chutným kulinářským výtvorům.
Realizovat se mohou v přípravě různých toustů, například balkánských, kde při zdobení uplatní i svou kreativitu,
Náš tip: Nic zkazit se snad nedá na jednoduchém šopském salátu podle našeho videoreceptu:
horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu
astrotalk.com: Zodiac Signs Who Are Terrible In Cooking
astrohoroskop.cz: AstroHoroskop
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak vyšlehat pořádný sníh z bílků? Na tyto osvědčené rady se můžete spolehnout!
Našli jste nový recept na výbornou buchtu,… Číst více
Jak založit žitný kvásek. Stačí k tomu jen dvě suroviny
Kvásek většinou zakládáme z žitné celozrnné mouky. Ta obsahuje části obalů zrna, na kterých je největší výskyt spících spor potřebných mikroorganismů… Číst více
Jak upéct kváskový chleba. Provedeme vás postupem krok za krokem, aby byl správně nakynutý
Kváskový chléb je fenoménem naší doby. Voňavý, chutný, dlouho výborný, prostě takový, jako se pekl a prodával běžně, kdysi dávno. Jak ho upéct, aby… Číst více
Retro moučník: Upečte si tu nejlepší omeletu jako od babičky!
Do zlatova opečená, nadýchaná piškotová omeleta… Číst více
Čokoládová poleva ganache: Naučte se ji dělat jako profík a vaše dorty budou luxusní!
Kdo by nemiloval čokoládu a šlehačku? Když se… Číst více
Holka u plotny radí: Bílkovo-máslový krém je lehký, přesto luxusní. Jak ho mít perfektní?
Samotné vyšlehané máslo s cukrem je na vás moc… Číst více
Jak vyšlehat pevný sníh z bílků - rady pro začátečníky
V mnoha receptech narazíte v postupu na požadavek vyšlehat pevný sníh z bílků. Nabízíme rady pro začátečníky, jak to zvládnout hned napoprvé a… Číst více
Jak připravit karamelovou polevu. Vyzkoušejte postup podle videa
Také milujete karamel nebo karamelovou polevu, ale ještě jste ji sami nevyráběli nebo vyráběli a nepovedla se? Naše návodné video vám ukáže jak na to… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Svačiny podle horoskopu: Býkům stačí jahody v čokoládě, Raky uspokojí křupavé preclíky a Kozorozi volí klasický sendvič
Jarní detox podle horoskopu: Lvi musí mít čerstvé ovoce, Býkům prospěje salát z mrkve, Kozorohům zelené smoothie
Snídaně podle horoskopu: Panny potřebují vaječnou omeletu se zeleninou, Býky nejlépe nastartuje dobrý toast
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 12 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pizza podle horoskopu: Berani ujíždějí na pálivé, Blíženci provokují pizzou Havaj a Raci milují vegetariánskou
Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...