Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený lehký tvarohový dortík: Jemný dezert se doslova rozplývá na jazyku, je snadný a potřebuje jen čas na vychlazení
Zdroj: Toprecepty, Merylas

Nepečené dezerty nemusíme nutně připravovat jen v létě. Lehký tvarohový dortík poslouží díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy jako lahůdka k odpolední kávě nebo čaji. Jen je třeba počítat s vychlazením v lednici.

Nepečený tvarohový dezert

Ne každý rád peče, nebo si na pečení troufá. Pak se nabízí skvělá varianta. Nepečené tvarohové dezerty jsou snadné na přípravu a také vynikajícím osvěžením.

A to je právě jediná jejich nevýhoda. Musí totiž strávit určitý čas v lednici, aby se dostatečně vychladily a zpevnily. Pak krásně poslouží jako báječný dezert s čokoládou, nebo s ovocem - podle toho, kterou variantu si vybereme. 

Ingredience do tvarohového dezertu

Na tyto dezerty používáme tvaroh z kostky, pokud máme jen vaničkový, necháme ho vykapat, aby směs nebyla tekutá. Nepečené tvarohové dezerty většinou kombinujeme se želatinou, jindy sáhneme po pudinku. Díky těmto surovinám pak lépe drží tvar, pokud nechceme použít ztužovač nebo škrob.

V našem případě pak ještě využijeme piškoty a ovoce podle toho, jaké máme k dispozici. Hodí se maliny, ostružiny, rybíz, borůvky, ale i třeba meruňky nebo jahody.

Sladké

Sladká chuť je lákavá. Dopřáváme si ji po jídle ve formě dezertů, mezi hlavními jídly jako cukrovinky nebo zákusky ke kávě. Často si připravujeme sladké snídaně, ideálně slazené medem nebo ovocem. A…

Nepečený lehký tvarohový dortík

Na přípravu tohoto nepečeného tvarohového dortíku budete potřebovat: 500 ml mléka, 500 g měkkého tvarohu z kostky, 2 vanilkové pudinky, cukr (dle chuti), ovoce a piškoty (podle potřeby)

Jak na to? V kastrolu uvařte v půl litru mléka pudinky. Za stálého míchání krátce povařte a houstnoucí pudink hned odstavte ze zdroje tepla a nechte ho lehce vychladnout. Aby nevznikl při chladnutí škraloup, potřete povrch plátkem másla, a pak ho nechte bez míchání vychladnout. Do vychladlého pudinku vmíchejte tvaroh s cukrem a směs prošlehejte. 

Dortovou formu vyložte kuchyňskou fólií. Na dno dortové formy rozložte piškoty na ně ovoce. Na piškoty s ovocem nalijte asi polovinu hmoty. I na ni opět navrstvěte piškoty a ovoce. Střídejte do vypotřebování ovoce a pudingové hmoty. Hotový dezert dejte vychladit do lednice, trvá to zhruba čtyři hodiny, lepší je ale přes noc. Před podáváním můžete tvarohový dort dozdobit ještě kousky ovoce.

Náš tip: Připravte si lehký tvarohový dortík podle tohoto videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více