Pečený čaj
Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Dělávaly ho už naše babičky a nyní se s ním můžeme potěšit i my. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si skvěle pochutnáme, stejně tak i ten, koho jím obdarujeme.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 18 926 kJ / 4 524 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,00 g |
Tuky | 8,04 g |
Vláknina | 85,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 926,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nesmírně lahodný a voňavý čaj rodina i přátelé ocení hlavně v chladných dnech a nejvíce o Vánocích, když nám příjemně provoní domov.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 1. 2023 15:59
V sezóně si nasbírám postupně ovoce a pak před Vánocemi udělám čaj,krásně to provoní celý barák???? Letos dělám pozdě,ale už se na něj moooc těším????
13. 8. 2022 02:58
Dnes jsem dělala take poprve, na stromech nam akorat dozrava neskutecne mnozstvi spendliku a blum.Tak jsem je nakrajela na kousicky a pridala k nim boruvky co nam rostou na zahradě, smichala s trtinovym cukrem, pul kila a plnej sklenenej pekac, navrch platky citronu, a hoodne koreni,navrch alobal, vubec se nepripaloval ani nemusel michat, sla jsem jen dvakrat pro jistotu. Ke konci placatku bozkova, a naplneno hoodne sklenicek, je luxusni a vypada krasne. Znala jsem ho z kramku kde prodavaly dekorace, koupila jsem si pak i na netu babiccin peceny caj, ale dneska se to skrz finance uz moc neda takze ja dekuju recept bomba, a potesim i blizke,jsem zvedava jak dlouho vydrzi.
2. 9. 2021 16:26
dnes jsem dělala čaj poprvé a chutná výtečně. Dělala jsem místo v mrazáku a do směsi jsem dala jablka, švestky, borůvky, rybíz a hrozny. Cukru jsem dala jen 0,5 kg a stačilo to. Něměla jsem ale určitě kilo rybízu. Ukládám k oblíbeným a určitě jsem nedělala naposledy. Díky za recept
22. 11. 2017 16:44
Zrovna ho dělám musela jsem udělat místo v mrazáku měla jsem tam ostružiny a rybíz přidala jsem jablka hrušky švestkový kompot i se šťávou dva citróny 1 kg.cukru skořici a deci rumu vše zamíchám a dám péct na 180. Dělala jsem v létě dvakrát a už je pryč je to výborné i do koláčů nebo do nepečeného dortu jo a ještě něco nandám do sklenic a ještě v troubě zavařím a mám jistotu přeji hezký den ????????????????????www.toprecepty.cz
28. 12. 2016 22:30
Dala jsem ovoce co zbylo od Vánoc, pomeranče, mandarinky, kiwi, jablka a grep. I když jsem grep poctivě vyloupala a v poměru ho tam bylo stejně jak ostatního ovoce, čaj je vyloženě grepový ( je to prostě dominantní chuť). Nám to vůbec nevadí - máme grepy rádi. Jen pro upozornění pro ty, co mu zrovna neholdují. Ten pravděpodobně ničím nepřebijete
4. 10. 2016 15:40
Dnes jsem pekla čaj jenom z ostružin , je skvělí dík za recept.
21. 12. 2015 21:47
Tak dnes jsem dělala poprvé pečený čaj. Chtěla bych ho jako dárek po rodinné příslušníky.... Je vynikající. Musela jsem vynechat cukr, protože tatínek je diabetik. Ale i tak je to moc príma. Zbytek osazenstva si osladí až při konzumaci. Jen doufám, že i bez toho cukru to vydrží. Víčka se mi přichytla, tak snad ok. Hrdlo každé sklenice a víčka jsem vyvařila a ještě dezinfikovala francovkou (to je takový tip od babičky). Nikdy se jí nic nezkazilo, tak snad to vydrží i mě.
Krásné Vánoce všem a děkuji za bezva receptík
Krásné Vánoce všem a děkuji za bezva receptík
16. 11. 2015 11:05
Já jsem dělala čajík poprvé podle jiného receptu a dala jsem tam půl kila cukru a přijde mi ten čaj takový mdlý i ta štáva nebyla tak hustá :/ asi jsem měla dát více cukru že?
27. 10. 2015 18:06
Dana:
Dana:dneska jsem v Pomalém hrnci čaj dělala ale mám svůj recept
Dana:dneska jsem v Pomalém hrnci čaj dělala ale mám svůj recept
26. 10. 2015 11:55
25. 10. 2015 13:13
tak letos již druhá várka-ať je na zimubodík letí a s fotkou
10. 10. 2015 14:32
Tak sem ho prubla , sice s malými změnami ,ale díky za inspiraci , dala jsem ho do sklípku na chodbě kde je max do 20 stupnu v zime tak 15 ,takže doufam že vydrží , trochu sem znervozněla když sem při plnění zjistila že ta posledni varka DOST VYCHLADLA protože sem mela hodně malých sklěnic a než sem se stim vypiplala tak prostě pulka už pak byla zchladlá a závěr už fakt jen takový teplý rozhodně ne horký ,takže doufam že i tak se to zasterilizovalo když sem to dala dnem dolu snad jo (
30. 9. 2015 12:35
erikyp: já pečený čaj skladuji při pokojové teplotě a nikdy se mi nezkazil. Připravuji stejným způsobem.
30. 9. 2015 12:34
Šárka: já raději šípky usuším v troubě a v zimě z nich připravuji čaj, nějak si neumím představit pečený šípkový čaj. Je to ale jenom můj názor.
30. 9. 2015 12:07
Taky se chystam , líbí se mi vaše verze s rumem ,původně sem chtěla dělat podle receptu z kuchařky co mám doma ,ale tak je na 2kg ovoce 1Kg cukru a to mi prijde hodně ,a pečení 2h na 180 . Skladujete v pokojové teplotě ? v mnoha diskusích sem našla že to maj žencký v ledničkách ,aby to nechytalo plíseň ,myšleno i před otevřením , dyť je to jako marmoška , a tu mám taky ve špajsce kde nemám zrovna dvakrát zimu a nic se sní neděje . Co myslíte ?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 5 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 6 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 7 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 2 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 2 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 2 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 3 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 3 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 5 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 5 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
I s rychlovarnou konvicí se dá uvařit plnohodnotné jídlo. S její pomocí uděláte polévku s nudlemi i výborný salát s kuskusem
Tatranský čaj: Kořeněný vánoční nápoj ze Slovenska má grády! S karamelizovaným medem a citronem ale chutná skvěle
Domácí pečený čaj krok za krokem: Připravit se dá jednoduše i jako levný a nápaditý vánoční dárek
Další recepty
Tématické fráze: pečený čaj pečený čaj recept recept na pečený čaj pečený čaj top recepty pečený čaj v troubě pečeny čaj vyroba jak udělat pečený čaj recept pečený čaj pečený čaj z jablek jak se dělá pečený čaj pečený čaj se švestkami pečený čaj nejlepší recept pečený čaj z červeného rybízu peceny caj navod výroba pečeného čaje jak vyrobit pečený čaj pečící čaj peceny caj recepty recepty pečený čaj recepty na pečený čaj
Suroviny: rybíz, ovoce, cukr, skořice, badyán, koření hřebíček, citron, rum
Pečený čaj
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrN7
199 názorů