Den sbírání jahod
Jahody si sice můžete koupit, ale mnohem větší radost z nich budete mít, pokud si je sami nasbíráte. Ať už na vlastní zahrádce nebo na nějaké farmě… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Jahody si sice můžete koupit, ale mnohem větší radost z nich budete mít, pokud si je sami nasbíráte. Ať už na vlastní zahrádce nebo na nějaké farmě… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Historie bramborových hranolků sahá až do 18. století, kdy se v Belgii začaly poprvé vařit tenké plátky brambor. Tyto kousky brambor nabídli… Číst dál
Jedná se o malou želatinovou sladkost v podobě medvídka, kterou si dopřáváme jako drobnou pochoutku, svačinku nebo jako součást moučníků třeba na… Číst dál
Třešně jsou ovocem, které představuje sladkou chuť léta. Jejich křehká dužina, šťavnatost i výrazná sladká chuť jsou pro nás obecně neodolatelné.… Číst dál
Tradičně byl za pravý kaviár považován jen kaviár z divoce žijících jeseterovitých ryb – konkrétně z vyzy velké (belugy), z jesetera ruského (ossetry… Číst dál
Den kyselých bonbonů je určený k oslavě jedné z nejoblíbenějších sladkostí na světě. Kyselé bonbony jsou známy svou jedinečnou kombinací sladkých a… Číst dál
Párek v rohlíku je typický pokrm rychlého občerstvení. Sestává z ohřátého párku, který může být též grilovaný a pečiva, do kterého je uzenina vložená… Číst dál
Lízátko je sladkost určená k olizování nebo sání. Sladká část lízátka je obvykle připevněna na plastové nebo papírové tyčince, zatímco větší varianty… Číst dál
Nezdravých jídlech jsou plné fast foody, i v naší databázi najdete plno nezdravých receptů. Protože často platí jednoduchá rovnice, co je nezdravé,… Číst dál
Bez zmrzliny se neobejde žádný krásný letní den, mlsají ji rády děti, ale i dospělí. Ať už ovocná kopečková, točená smetanová, nebo rovnou celý… Číst dál
Tropické ovoce mango má skvělou chuť, navíc obsahuje také spoustu vitamínů a minerálních látek. Jeho konzumace tedy nejen uspokojí naše chutě, ale… Číst dál
Pokud byste dělali průzkum mezi milovníky zmrzliny, jaká je jejich nejoblíbenější příchuť, často byste se dočkali odpovědi, že právě vanilková. A… Číst dál
Běžné druhy tequily obsahují 38 až 40 % alkoholu. Tento destilovaný alkoholický nápoj pochází z Mexika, za jeho objevem však nestáli původní… Číst dál
Den Drive-thru slouží jako připomínka toho, že jsme se nesčetněkrát spolehli na tuto důmyslnou inovaci, která uspokojuje naše chutě a potřeby, aniž… Číst dál
Recepty na osvěžující kávové koktejly přijdou v létě vhod. Zaprvé vás zchladí a za druhé dodají energii. Navíc jsou dobře stravitelné. Ráno se k… Číst dál
Crème Brûlée, jak už název napovídá, je s největší pravděpodobností produktem francouzské kuchyně. Název tohoto pokrmu je možné přeložit spojením… Číst dál
Mléčnou čokoládu využijeme v řadě receptů. Uplatníme ji třeba při vytváření sladkého dortu s čokoládou, skvěle chutnají také americké jednoduché… Číst dál
Lasagne je možné stejně jako ostatní těstoviny připravit na mnoho způsobů. Společné jim jsou jednotlivé vrstvy těstovin prokládané různými surovinami… Číst dál
Cheesecake najdete v nabídce snad každé cukrárny široko daleko. Pravý cheesecake má svůj původ v New Yorku, kde spatřil světlo světa na počátku 20.… Číst dál
Avokádo má v kuchyni velmi pestré využití, jde o velmi všestrannou ingredienci. Můžete si jej vychutnat ve slaných pokrmech, ale i salátech či… Číst dál
Lidstvo sice popíjí pivo v různých formách už tisíce let, na mezinárodní úrovni se však tento nápoj oslavuje teprve od roku 2007. Byl založen v… Číst dál
Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 20 Další
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Sladká pasta pralinée se připravuje jen ze 2 ingrediencí, které obvykle máme doma. Podle snadného návodu to zvládne každý
Co s přebytky po vánočním pečení? Vyrobte z nich kouzelné ozdoby na stromeček!
Znáte štědrovečerní tradice a pověry? Devatero chodů na stole, prostřeno pro náhodného hosta, šupina pod talířem a další