Výborná bavorská buchta se skořicí
Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Energie | 19 311 kJ / 4 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,10 g |
Tuky | 133,04 g |
Vláknina | 26,35 g |
Cholesterol | 617 mg |
Sodík | 3,45 g |
Sůl | 8,56 g |
Sacharidy | 734,26 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
1 hrnek = 237 ml
1/3 hrnku = 79 ml
plech 32x23x5 cm, 36x27x5 cm
Zdroj: Bread Machine Magic, Linda Rehberg & Lois Conway, Irene’s Bavarian Coffee Cake
Toto těsto je univerzální, vhodné na buchty a koláče. Výborně se s ním pracuje, je měkkoučké a křehoučké.
Smetana s cukrem vytvoří karamel a buchta překrásně provoní celý byt. Buchta není žádná krasavice, ale je to dobrota a děti ji přímo zbožňují.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 3. 2010 20:17
9. 3. 2010 19:38
26. 2. 2010 08:54
12. 2. 2010 09:03
11. 2. 2010 23:30
V postupu máš ale stále "natlačíme do vymazané dortové formy". Dortová forma pr.24 cm má ale objem 2,26 litru, zatímco plech 36x27x5 cm objem 4,86 litru, což je tedy obrovský rozdíl. Tak prosím tu dortovou formu vymaž.
Pro ty, které jako já rády postaví nádobu z pekárny na váhu a dovažují i tekuté přísady: mouka 420 g, máslo 50 g, cukr 70 g, čerstvé droždí 16 g. Mléka jsem dala 200 g (vodu už ne).
11. 2. 2010 22:53
11. 2. 2010 19:52
11. 2. 2010 18:34
Mám dortovou 24 cm, vzala jsem tedy pekáček 22x22 (má větší plochu dna). Buchta mi vyskočila přes okraj a část smetany vytekla.
Chuťově dobrá, jen se mi zdá moc vysoká, bude to asi opravdu chtít větší formu. A to těsto je prima, hezky se s ním pracuje.
Ještě jsem do těsta přidala rozinky máčené v rumu a zbytek, co rozinky nenasákly, jsem dala do polevy místo části smetany.
8. 2. 2010 14:01
7. 2. 2010 21:38
7. 2. 2010 19:30
7. 2. 2010 19:11
7. 2. 2010 18:22
1 kostka čerstvého droždí = 4 lžičky sušeného
1/2 kostky = 2 lžičky sušeného
Takže 1 1/2 lžičky sušeného droždí by mělo být asi 3/4 poloviny kostky čerstvého. Zní to hrozně a je fakt, že nejsem žádný matematik, ale snad je to ono.
7. 2. 2010 15:50
7. 2. 2010 15:45
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 48 minutami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Právě bylo uvařeno:
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 59 minutami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 2 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 3 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 4 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 11 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 14 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 14 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 14 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 16 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znáte "kolínkoto"? Jemně pikantní a worchesterskou omáčkou ochucený pokrm z kolínek à la rizoto je jednoduchý a rychlý
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Nejlepší luštěninové polévky: Všechny jsou vydatné, příjemně nás zahřejí a rozhodně nezatíží naši peněženku
Další recepty
Tématické fráze: cuketová buchta se skořicí výborná buchta buchta z cukety se skořicí buchta ze sušeného mléka kolik je 1/3 litru výborná buchta z domácí pekárny sypání na buchtu převod sušeného droždí na čerstvé buchta s pudinkem a skořici skořicová buchta výborná buchta z rebarbory přepočet droždí cuketová buchta s pudinkem prevod litru na kila domácí pekárna buchta cuketový koláč se skořicí prevod litry na kila výborná buchta z pekárny kolik je 1/3 z litru buchta se smetanou a skořicí
Suroviny: mléko, voda, vejce, mouka hladká, sůl, máslo, cukr, droždí sušené, cukr písek, skořice, smetana ke šlehání
Výborná bavorská buchta se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VAwo
27 názorů