Šátečky
Suroviny
Porce: 50 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 17 820 kJ / 4 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,98 g |
Tuky | 270,56 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 484 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 375,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Můj zjednodušený recept na plundrové těsto.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 2. 2019 22:39
teny1: Dík za vyzkoušení receptu...jsem ráda, že šátečky chutnaly.
9. 2. 2019 19:28
dnes jsem udělala a byly výborné
25. 7. 2011 20:21
Dneska jsem je pekla a jsou moc dobré, udělala jsem větší, bylo jich 18 a 6 už jsme snědli.Dělal jsem s jablkovou náplní do které jsem dala marcipán a oříškyDávám bodík
27. 2. 2011 22:56
Danielo díkyněkdy se mi některé šátečky taky rozevřou...asi to záleží na tom jak dobře nahoře spojím...když už se mi to stane,tak rožky ještě horké zatlačím do středu...já šátečky s tvarohem jsem už dlouho nepekla ale zkus rady od zízaly a dej vědět jak jsi dopadla
27. 2. 2011 21:25
Diky za radu zizalo, vyzkouším podle rady. Třeba bude ku prospěchu i jiným.
27. 2. 2011 20:02
Danielo, tvarohové nádivky dávej trochu méně, ona tím, jak nabývá během pečení, působí na tvar těsta. Jinak přikolíkovat lze: nudličkou mandle
27. 2. 2011 19:57
Děkuji Evě za recept, úžasná chuť. Doporučuji všem vyzkoušet. Jen přesně nevím, jak udělat šáteček, který se mi při pečení "nerozleze". Tvarohové mi nikdy nezůstanou spojené. Nevyšla mi náplň a tak jsem dva udělala povidlové. Ty se mi ale nerozlezly, tak nevím, dělá to jen tvarohová. Nemáte na to prosím někdo nějaký fígl. Možná přikolíkovat?
1. 11. 2010 23:21
Hanka(ner.) díky,jsem ráda že chutnaly
1. 11. 2010 16:23
poslední reakce je v červnu, já jsem dělala tyto šátečky o víkendu a jsou skvělé.S těstem se výborně pracuje, těsto je spíš jako listové než plundrové, je křupavé, zároveň ale vláčné.
Použila jsem 100% tuk LIBRA.
Použila jsem 100% tuk LIBRA.
21. 6. 2010 23:01
Ano,100% na smažení-Iva,Omega,nebo jiný který se používá na čokoládovou polevuněkdy dávám i tuk Zlatá Haná nebo máslo
21. 6. 2010 20:06
Mám dotaz Ivu myslíte co je i na smažení?
16. 3. 2010 15:35
hruska(ner)-to jsem nikdy nezkoušela.Někde jsem četla,že si hruškovou naplň dělají tak,že hrušky nastrouhají podusí v hrnci a pak dají na koláč,pravděpodobně nahoru.Možná když by se kompotované rozmačkaly a zahustily drcenými piškoty,ale chuť si nedovedu představit.Já dávám do šátečků i zavařené nastrouhané jablka co používám na záviny.
16. 3. 2010 15:04
Prosím,šlo by to udělat ze zavařených hrušek.děkuji
15. 3. 2010 17:51
hruška(ner.)-hruškovou náplň dělám z hruškových povidel,které si na podzim udělám a zavařím.Pak je dochutím mletým cukrem,van.cukrem a špetkou badyánu mletého.Povidla jsou v mých receptech
15. 3. 2010 16:04
Jak se dělá ta hrušková naplń???
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 1 hodinou
Placičky s kopřivami
Přidáno před 4 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 9 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 2 hodinami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 2 hodinami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 2 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 2 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 4 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 5 hodinami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 6 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Nadýchané povidlové Honzovy buchty: Péče o kvásek je základ a dvojité kynutí zajistí dokonalý výsledek
Víte, co je šimlena s halečkami? Studená omáčka z povidel a mléka, podávaná s noky nebo chlupatými knedlíky
Další recepty
Tématické fráze: šatečky recept na šátečky plundrové šátečky šátečky recept hruškové šátečky oříškové šátečky recepty šátečky plundrové těsto recepty na šátečky šátečky z omegy šátečky z ivy šátečky z plundrového těsta recept satecky jabkova povidla jak udelat satecky jabková buchta satecky podle hrusky šátečky z tuku dobry recept na satecky jak se dělají šátečky
Suroviny: mouka hladká, vejce, mléko, olej, cukr krupice, sůl, tuk iva, náplň maková,
Šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/36En
20 názorů