Jak připravit bešamel. Názorné video naučí jednoduchý postup i začátečníky
Bílá omáčka, bešamel, je hladká a hustá, konzistencí připomíná smetanu. Připravuje se z hladké mouky, másla a mléka. Můžeme vyrobit hustší nebo řidší bešamel.
Řidší bešamel je skvělý na zahušťování polévek a omáček, hustší se uplatní jako oblíbené pojivo do zapékaných pokrmů, nákypů a dalších jídel. Bešamel můžeme dochutit, oblíbenou možností je cibule, kterou osmažíme na másle dříve než přisypeme mouku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit bešamel
Postup je snadný, ukážeme vám ho v několika bodech.
- Na plotýnku položíme hrnec, do kterého dáme rozehřát 30 g másla.
- Přidáme 30 g hladké mouky.
- Z másla a mouky připravíme za stálého míchání jíšku.
- Zalijeme 500 ml studeného mléka.
- Můžeme lehce ochutit muškátovým květem, a osolíme.
- Provaříme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 9 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 10 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 18 hodinami
Komentáře