Křupavé bramboráky
Do zlatova opečené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé placičky, to jsou bramboráky. Oblíbená klasika z několika několika surovin, patřící k levným lidovým pokrmům našich babiček a dědečků.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 027 kJ / 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,36 g |
Tuky | 15,47 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 220 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 58,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 5. 2024 19:58
juri1981: Už dlouhou dobu dělám taky jen s ovesnými vločkami, vodu z brambor neslévám, protože vločky jí všechnu vsáknou a bramboráky jsou opravdu krásně křupavé
20. 2. 2023 15:24
bramboráky dobré, ale místo strouhanky přidávám ovesné vločky, zafungují stejně.
9. 2. 2022 12:06
Jsou vynikající. Právě je dělám. Snad jen že používám brambory Red Anna, které jsou téměř bez šťávy, tak přidávám mléko. Tento recept je skvělý.
18. 2. 2021 10:22
Moc dobrý recept, bramboráky byly výborné
2. 9. 2020 22:28
Cibuli ani mouku nedáváme a bramboráky jsou super,jen brambory trošku mléka,hodně česneku,pepř sůl vajíčko a děláme na lívanečníku,takže jsou to takové mini bramboráčky,ale jou úžasný
2. 9. 2020 22:23
Lucifuk: Definitivne!!
2. 9. 2020 22:22
Veronika.Hrozna: 100% s tebou souhlasim!! Cibule doda i ruzovou barvu alepsi chut!! Kmin musi byt!!
2. 9. 2020 22:18
plamenk: Taky pridavam jemne nastrouhanou cibuli. Bramboraky jsou pak i krasne ruzove. Pridavam i kmin.
27. 3. 2020 19:56
Děkuji za skvělý recept, do bramboráků jsem přidal šunku a do galerie jsem si dovolil přidat fotku.
21. 3. 2020 16:30
HonzaB: A zkoušel jsi to někdy?
7. 3. 2020 19:21
Dnes opět tato večeře. Nemaji chybu, dnes i s fotkou
4. 2. 2020 18:52
Děkuji za recept, je to sice ptákovina, ale mně se vážně nikdy bramboráky nepovedly tak, jako podle tohoto receptu :) ještě do těsta strouháme uzený, partner bez masa ani ránu
20. 11. 2019 21:16
Dnes jsem dělala k večeři. Hodně tenké, ať křupou. Výborné
15. 9. 2019 11:59
Lucifuk: Ano! Kmín kvůli trávení a cibule kvůli říznější chuti. Nebát se a přidat! Bude to chutné, za to ručím!
14. 9. 2019 22:24
Veronika.Hrozna: Cibule a kmín???
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 31 minutami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 46 minutami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 2 hodinami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 2 hodinami
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak se dělají bramboráky domácí bramboráky domácí bramboráky recept domaci bramborak bramboráky bez mouky křupavé bramboráčky bramboráky bramborak recept recept na bramborak dobré bramboráky dobrý bramborák bramboráky se strouhankou bramborak bramborák se strouhankou bramborák bez mouky zdravé bramboráky jak udelat bramboraky bramboráky recept jak udělat bramborak recepty na bramboráky
Suroviny: brambory, vejce, sůl, česnek, majoránka, strouhanka, olej
Křupavé bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1GVP
62 názorů