Smažení a dopékání v troubě
Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a následné dopečení v troubě. Máme pro vás návod krok za krokem.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobu pečení musíte sami ve své troubě vyzkoušet. Já peču na elektrice, v plynové troubě to neumím odhadnout. Když řízky zůstanou ještě na večeři nebo druhý den, dáme je jen opět na pečicí papír jen už odkryté do trouby "rozpéci" a jsou znovu jako čerstvě usmažené. Nebo by to možná stačilo jen v mikrovlnce, ale s tím nemám zkušenosti, protože ji nevlastním. Ještě jedna poznámka: Když budete mít větší množství kuřecích křídel nebo menších řízků, můžete je do pekáčku narovnat jeden za druhým, tzv. "nastojato", propečou se také bez problémů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 6. 2010 15:06
Jani+16
18. 6. 2010 13:28
18. 6. 2010 13:28
Cardanko, já Tvoje slova milá dobře pochopila a žlučník ani nepozná, že ve vajíčkách se česnek nalézá
18. 6. 2010 13:25
Yanulliaby to špatně nevyznělo, receptík se mi moc líbí a vyzkoušímčesnek je u nás v oblibě...jen ten žlučník ponese to nelibě, naštěstí pomoc v lékarničce jea právě pro to dopékání na papíře u mne boduje
18. 6. 2010 13:24
Smažím také v troubě ale jiným způsobem, toto se mě zdá lepší.
18. 6. 2010 13:08
Cardanko, o čem ty píšeš, jsem již také zkoušela, ale toto se mi osvědčilo více, proto jsem tomuto způsobu zůstala věrná.
18. 6. 2010 13:05
18. 6. 2010 13:03
Oldřichu, doufám, že vložením spojky "a" je zavádějící název opraven. Děkuji za upozornění a přeji hezký den.
18. 6. 2010 13:01
Yanulli vše napsáno již bylo...já osobně peču jakékoli řízky v troubě na plechu, na pánvi já nemohu seč zkrátka neumím, popravdě to já povím neb smažit řízky na pánvi se mi zkrátka nedaří. Plech tak to je prima věc, jak psala Ola i výhodu to má smaží se více porcí najednou, plech je pokryt olejem a sádlem domácím půl napůl tak jak podobně praví recept Tvůj, s česnekem však vyzkoušímmožná žlučník pobouřím a přec 13.tý bodík uložím
18. 6. 2010 12:58
Promiňte, ten název je poněkud zavádějící: v troubě lze samozřejmě smažit na hlubokém plechu v rozpáleném tuku. Má to výhodu, že smažíte najednou cca 3x větší množství než na pánvi Ale tady s tím dopékáním všichni víme wocogou; také to tak dělám
Jaaja, receptík na skládaný řízek by nebyl?
Jaaja, receptík na skládaný řízek by nebyl?
18. 6. 2010 12:58
Yanul, dobrýdávám 12.bod
18. 6. 2010 12:34
Vzpomínám,že to teta taky dělávala,teď si mi to připomněla a určitě to vyzkouším.
18. 6. 2010 12:18
konecne si bude moj chlap moct dat svoje oblubene rezne castejsie ako 2x do roka teda, ak ho pritom vidim... bodik
18. 6. 2010 11:54
Dělám tak řízky už nějakou dobu, jsou skvělé
18. 6. 2010 11:47
Ivi, ač technika kráčí kroky mílovými, obávám se, že z monitoru se mistička nevysune, k naší velké škodě Ráda bych takto servírovala a také si občas něco od ostatních zobla a děkuji všem za bodíky P.S. Moc jsi mě pobavila Tvými chlapci s Pavlovovými reflexy
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 20 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 43 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 48 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 59 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 skvělých receptů na řízky: Kromě trojobalu u nás vyhrávají řízky plněné, jogurtové nebo smažené v sýrovém těstíčku
Jak smažit v troubě v trojobalu. Jednoduchý postup šetří čas a hodí se i pro více strávníků
Smažený květák je výborný, ale balení je zdlouhavé. Poradíme jednoduchý trik, jak to zvládnout během chvilky
Další recepty
Tématické fráze: smažení řízků v troubě smažený řízek vepřový v troubě řízky smažené v troubě smažení v troubě veprove rizky smazene v troube vepřové řízky v troubě jak smazit rizky v troube dopékání řízků v troubě smažené řízky v troubě smazeny kralik v troube smazeni rizku smažený řízek v troubě smažení řízků v troubě recept smazeni rizku v troube bez tuku smažení vepřových řízků řízky dopékané v troubě řízky v troubě na pečícím papíru jak dlouho smažit vepřové řízky smažený králík v troubě recept smažený králík
Suroviny: maso vepřové, maso kuřecí, filet rybí, maso králičí, květák
Smažení a dopékání v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzgn
98 názorů