Matjesy z cukety
Skvělý nápad nám pomůže zužitkovat přebytky mladých cuket, když je sezóna v plném proudu. Syrové cukety a cibuli stačí pokrájet a společně s kořením, olejem a solí naplnit do sklenic. Pak už jen nechat pár dní proležet a dobrota je hotová. Chutí jsou cuketové matjesy podobné těm "pravým" z ryb.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 149 kJ / 2 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,88 g |
Tuky | 202,01 g |
Vláknina | 45,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 19,24 g |
Sůl | 48,00 g |
Sacharidy | 67,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Opravdu chutnají jako matjesy z ryb.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 8. 2010 23:03
U nás cuketu můžem na každý způsob a jak píše Jana opravdu to chutná jako ty ryby.Manžel si taky pochvaloval tu cibuli,že tam dá tu správnou chuť.
14. 8. 2010 23:00
Jano R., díky,tak je to jasné. Matjesy můj manžel přímo miluje. Při každé služ.cestě směr na D1 Brno-Praha musí být zastávka "U rybiček", tam je prý mají úplně nejlepší. Tak teď ho vyzkouším Pokud se zadaří, přidám foto
14. 8. 2010 22:39
jahoda, je to slané, takže chuť spíš připomíná matjesy, okurky ani vzdáleně ne!! Já bych příště malinko té soli ubrala, tak o jednu lžičku. Každopádně je to fakt dobré, ale pro ty, co mají rádi matjesy v oleji, nebo jakékoliv slanější rybky. A ta cibule v tom mi chutnala ještě víc, než ta cuketa
14. 8. 2010 22:24
Janatko, já moc cukety nemusím, ale zajímá mně, jak to chutná?? Připomíná to okurky? Čtu v receptu, že jako matjesy???Chtěla jsem totiž takhle dělat okurky a teď váhám, protože mi maminka pořád nabízí cukety. Jednou jsem ji na radu dala do bramboráků a doma to neprošlo. Není doma oblíbená. Díky za info
14. 8. 2010 20:26
Takže mám vyzkoušeno a můžu říct je to delikatesa všem to moc chutná a dokonce už rozesílám popis receptu známým,kteří to ochutnali.U nás to nevydrželo ten čas psaný za 4 dny jsme to otevřeli a manžel si k tomu sedl a na posezení zblajl půl sklenice sám.Budu určitě dělat i nadále .
5. 8. 2010 22:40
Teda, vy mne tady všechny tak lákáte,že to opravdu zkusím udělat a pak písnu nědky v příštím týdnu.
4. 8. 2010 22:52
moc dobré+8přidala jsem foto
3. 8. 2010 08:13
Nikdy bych nevěřila, že to může opravdu chutnat jako matjes. Měla jsem tu čest ochutnat u Jany a jako paráááda boďka letí
1. 8. 2010 18:46
Fokuska ahoooj a díky!!
1. 8. 2010 17:21
Ahojky,co se týče Těch matjesů z cuket,tak se nemusí zavíčkovávat. Já je mám taky uložené jen v lednici.Oni se můžou jíst třeba už druhý den,ale proleželé jsou lepší.
1. 8. 2010 16:59
spagetka nebojím se o ně, u nás taky nevydrží, jen co příjde Pavla
1. 8. 2010 16:56
Jani, víčkovat je fakt nemusíš, jinak jsou skvělé, já přidávám ještě hořčičné semínko - jen u nás holt nevydrží....
1. 8. 2010 16:52
Už je to uděláno, už je to hotovo!!! Fokuska , jen dotaz, to se nemusí zavíčkovat hlavou? Mám už je v lednici a moc se těším!! Přidávám foto
31. 7. 2010 20:55
také vyzkouším, o nic nejde, recept může být , takže ukládám a určitě se ozvu, jak jsem dopadla
31. 7. 2010 18:37
Haaaa!!! Ukládám, to musím zkusit, kdybych tu cuketu šla někam ukrást. V obchodě mají, ale takové chcípáky. Super recept!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 9 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 22 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 1 hodinou
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 1 hodinou
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Afrika řezy
viki85 uvařil před 3 hodinami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 3 hodinami
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 3 hodinami
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 3 hodinami
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Úžasně matjesy z cukety chutnají skoro jako ty pravé. Podle našeho receptu je připravíte snadno a za pár minut
Jak sterilovat ve sladkokyselém nebo slaném nálevu. Některé způsoby jsou jednoduché
4x cuketa: Můžete ji připravit naslano, nasladko, naložit do nálevu nebo použít k zahuštění omáček
Další recepty
Tématické fráze: matesy z cukety cuketové matjesy cuketové matesy cuketa jako matesy matesy s cukety matjesy cuketa ala matesy matesy z cukety- ten nejlepší recept cuketové matjesy recept cuketa recepty cuketa ála mates matesy z cuket recept na matesy z cukety recepty z cukety cukety jako matesy recepty matesy z cukety matesy z cukety recept matejsy z cukety slané matesy z cukety cukety ala matesy
Suroviny: cuketa, sůl, cibule, koření nové koření, pepř, bobkový list, olej
Matjesy z cukety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3y8R
34 názorů