Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš - nejlepší!

Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která musí být orestovaná pěkně dohněda.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 140 min

170 min (30 min příprava + 140 min tepelná úprava)

23. 3. 2008 12:19

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie11 525 kJ / 2 755 kcal
Bílkoviny244,26 g
Tuky161,57 g
Vláknina21,28 g
Cholesterol 596 mg
Sodík 522 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy75,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://jitulciny-recepty.cz/

Musím napsat, že tenhle guláš dělám ve fritovacím hrnci, který lze použít jak na smažení, tak po slití oleje i jako teflonová pečící pánev. Maminky chtěly, ať recept napíšu a myslím, že když ho uděláte normálně v hrnci na plotně, tak to bude stejná dobrůtka. My se po něm můžeme užrat!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

11. 5. 2024 09:52

pucmeloun: všechny recepty upravujeme tak, aby byly srozumitelné i pro naprosté začátečníky.
Dívala jsem se na starší verzi. Ta nynější je více rozepsaná, podrobněji.
Chybí v ní instantní jíška a gulášové koření, o kterém sama autorka píše, že se může vynechat (místo něj troška majoránky a kmínu, které do tohoto koření také patří).
Co se týká koupené instantní jíšky, máte možnost ji vřadit i tam, kde je jíška poctivě udělaná, a chutnější, bez chemie. Jinak je recept beze změn.

Vulgarismy pro příště vynechejte :no:

pucmeloun

11. 5. 2024 09:01

Proč je recept přepsaný?Takhle vůbec nebyl,po delší době jsem si ho chtěl uvařit a koukám že takhle to určitě nebylo ,takže nic no jsem akorát nasranej děkuju.:-//

Karel V....y Karel V....y

7. 11. 2021 14:20

Recept jsem trochu pozměnil...s k masu jsem přidal Hlívu...takže je to Hlívovepřomaso guláš...:-)))...Obojí jsem prvně hodil do tlakového hrnce...a pak už dle postupu v receptu...:-)))...

casino casino

6. 11. 2021 10:23

magdalenka:
No, to vepřové mi žíly nerve, guláše jsou z lecčeho, že ;-) Já spíše cílil na ten renonc v množství masa: "1 kg hovězího masa (vepřového masa stačí jen 500 g, ...:-)

magdalenka magdalenka

6. 11. 2021 00:27

casino: upravila som to.

casino casino

5. 11. 2021 23:32

K postupu se ani nevyjadřuji..., do jisté míry je šumafuk jak to kdo dělá, že ;-)
No, co to ale znamená:
"1 kg hovězího masa (vepřového masa stačí jen 500 g, a je to taky dobrota)" :-O

martiline martiline

5. 11. 2021 21:24

Od jisté doby dělám jen tento guláš. Dřív jsem si sem tam "odskočila" k jiným receptům, ale vždy jsem se ráda vrátila k tomuto a všude ho propaguji. :-)
Nejdřív jsem ho zkusila ze zvědavosti - mám úplně stejný hrnec. Ale dnes ho dělám ve všech možných hrncích - od papiňáku až po multifunkční nebo pomalé ... Díky za recept :-) ...

radekhk radekhk

29. 10. 2021 19:40

Co je na tomhle guláši nejlepší???? To že se všechno nahází do kastrolu (friťáku)-ještě lépe snad ten kouzelný pomalý hrnec a jdu si po svém??...Tohle nemá s vařením nic společného,to už si rovnou můžu ohřát konzervu

Anna

19. 10. 2017 12:49

Opravdu moc dobry gulas:yes: urcite jsem nedelala naposledy;-)

franto

26. 9. 2016 17:49

Nemam rad paradajkovy pretlak v gulasi

Karel

24. 7. 2016 08:48

Vyzkoušejte nejdřív plátky hovězího lehce grilovat ,jen pro vůni a aby se zatáhlo.Až potom nakrájejte na kostky atd.Ahoj.

Jirka

18. 7. 2016 14:49

To nema' chybu. Nejsem kuchar, dobry:yes

jankohrasko

28. 4. 2016 14:22

rychlé na přípravu a přitom velmi chutné takové recepty mám nejraději -děkuji za recepis

jindra

29. 2. 2016 08:41

Tuti fruti, všechno se to nahází do tlakáče a vaří se to samo, jednoduché a vynikající.

gillan63 gillan63

1. 2. 2016 12:48

jitule...Vynikající gulášek ! Super záležitost ...prostě mňamka. Díky. :-K:-K

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš guláš recept nejlepší hovězí guláš recept guláš nejlepší vepřový guláš nejlepší hovězí guláš recept recept na gulas recepty guláš veprovy gulas nejlepší vepřový guláš recept recept na nejlepší hovězí guláš nejlepší maso na guláš vepřový guláš recept gulase jak správně uvařit hovězí guláš guláš v remosce recepty na gulaš guláš z tlačenky nejlepší recepty hovězí guláš jak správně uvařit guláš

Suroviny: maso hovězí, sádlo vepřové, česnek, cibule, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, vývar masový, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, sádlo, mouka hladká

TopRecepty.cz

Guláš - nejlepší!

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMk