Matjesy z hříbků
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 169 kJ / 1 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,69 g |
Tuky | 102,84 g |
Vláknina | 45,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Fotografii pokrmu na talíři přidám po odležení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 9. 2022 10:27
Vyzkoušeno, ochutnáno a fantazie - příště ubrat sůl....ono záleží, jak která solí a přidala jsem místo 2-3lžic octa tak sem dala 5 a přidala bych pro mě cibuli. Děkuji, recept ukládám
21. 9. 2014 19:42
Ahoj,chtěla bych se zeptat,do kdy se mají matesy spotřebovat?
20. 9. 2010 08:42
Včera je měl manžel k večeři. Říkal, že jsou moc dobré, ale klidně mohli být ještě o trochu kyselejší. Já jsem dala 2 PL octa, tak příště dám 3.
14. 9. 2010 18:12
Tak u nás dopadlo ochutnávání skvěle, přikládám fotky. Bohužel nevím, jak na první místo umístit fotku hotového pokrmu, jak to prohodit...Takže když se toho třeba ujme některá moderátorka, budu ráda.
14. 9. 2010 15:24
Ja som sa bála spýtať na ten ocot, akosi sa mi do toho hodil...
+
+
14. 9. 2010 08:46
Opraveno...
Papričko, ozvi se, jak chutnalo, já taky napíšu. Dnes večer bude ochutnávačka...
Papričko, ozvi se, jak chutnalo, já taky napíšu. Dnes večer bude ochutnávačka...
14. 9. 2010 00:01
OK - jdu to tam vrazit. Raději to přidej nahoře do receptu, tady by to mohlo zapadnout.
13. 9. 2010 23:25
Papričko, já jsem dnes ochutnala a musela jsem přidat asi tři špetky soli a dvě lžíce octa. Jinak to - podle původního receptu - bylo poměrně bez chuti. Dochuť to taky, prosím, ať to Tonda nejí mdlé...
Jo a za krásnou fotku opravdu děkuji.
Jo a za krásnou fotku opravdu děkuji.
13. 9. 2010 23:22
Tak je mám naložené, přidávám fotku. Manža za pár dní řekne, jaké jsou.
13. 9. 2010 11:14
Markétko, není za co se omlouvat, já jsem se asi unáhlila, ale mně to vyznělo, že Eliza usoudila, že co se uvaří v DP, už se nemusí sterilizovat, asi jsem to já špatně pochopila a vy jste myslely jen marmelády.
13. 9. 2010 10:58
Maris - já vím, proto je taky nedělám. A naše debata s Elizou asi neměla být pod tímto receptem. Omlouvám se.
13. 9. 2010 08:02
papričko, ale marmeláda a houby je něco úplně jiného, marmelády se většinou už dál nesterilizují,, proto se jen uvaří v DP a nalijí do horkých skleniček, ale houby by se musely v každém případě ještě sterilizovat ve skleničkách.
13. 9. 2010 07:27
JJ - jen to DP uvaří a ty to naleješ do skleniček (ty já před tím proleju vařící vodou z rychl. konvice). Mrkni na nějakou mojí marmeládu z DP.
12. 9. 2010 23:34
Papričko, chceš mi říct, že po procesu v DP se už nemusí sterilizovat Tak to bych brala, to jo...
12. 9. 2010 23:32
Zrovna mám doma plno hub a přemýšlím, co z nich manželovi udělám.
... a s tím zavařováním jsem na tom stejně. Já jsem vloni prvně v životě udělala marmeládu a to díky topkám, když jsem tu zjistila, jak je to v DP jednoduché. Jinak klasickým zavařováním jsem taky nepolíbená
... a s tím zavařováním jsem na tom stejně. Já jsem vloni prvně v životě udělala marmeládu a to díky topkám, když jsem tu zjistila, jak je to v DP jednoduché. Jinak klasickým zavařováním jsem taky nepolíbená
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 1 hodinou
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 2 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 3 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 17 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 4 minutami
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 18 minutami
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 20 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 37 minutami
Hermelínová pomazánka na topinky
Fitulka uvařila před 41 minutami
Vepřový guláš
Kike Ciperka uvařila před 1 hodinou
Můj chleba - favorit č.1
Dolucie uvařila před 1 hodinou
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice se smetanou
klarazatloukalova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Sbíráte babky? Tak pozor, v určitých případech můžou být nebezpečné! Odborník radí, čeho si všímat, abyste se neotrávili
Velká houbová mapa 2022: Víme, kam zajít na bedly, kam na praváky a kde roste kotrč
Další recepty
Tématické fráze: matesy z hub matjesy z hub houbove matjesy houbové matesy domaci matesy houby jako matesy jak zavařit hříbky matesy z hribku domácí matjesy výroba matjesů matesi z hub jak vyrobit matesy recept na matesy z hub jak vyrobit matjesy matejsy z hub matjesy domácí výroba matjesy houby ala matesy houby - matesy houby jako matjesy
Suroviny: houba hřib, cibule, olej, ocet, sůl, bobkový list, pepř celý, koření nové koření
Matjesy z hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D88k
23 názorů