Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda moc dobrá

Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády používáme všude tam, kde bychom použili sterilované okurky.

Hodnocení receptu je 5,0 (123×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení

90 min (65 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení)

30. 9. 2010 09:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie19 896 kJ / 4 755 kcal
Bílkoviny13,24 g
Tuky303,40 g
Vláknina29,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56,25 g
Sůl140,50 g
Sacharidy481,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iva

25. 1. 2015 19:31

rimoni: Chce to vyzkoušet, jak Vám to chutná. První várka mi také připadala příliš chuťově výrazná, takže jsem ubrala olej, ocet, sůl i cukr. Asi hodně záleží na množství zeleniny. Takže já teď dávám 3 dcl octa, 1 dcl oleje, 120 g soli, 375 g cukru. A chce to ochutnat až druhý den, až se to všechno trochu rozleží.
Jinak nezavářím, všechno stihneme sníst za syrova. Takže jsem upravila i zeleninu, vynechávám mrkev a přidala jsem salátovou okurku. S okurkou nedoporučuji zavařovat, je pak moc rozměklá.

rimoni

16. 1. 2015 18:36

jan:Dala jsem to tam jak píšete a je to přesolené. Určitě se jedná o překlep. Poradí nám někdo? Děkuji.:-(

Ivana

27. 10. 2014 09:38

Děláme již dlouhá léta - nakrouhané zelí spařím a druhý den přidám papriky a cibuli a nálev a nacpu do sklenic - jen asi 2x se mi stalo, že zelí bylo lehce našedlé, včera jsem dělala z 15kg zelí a supr běloučké (60 skleniček 0,3l - 8 hlávek, 3kg červených paprik, 1kg kapií, 3kg cibule:-)):-)):-))

Gabriela

20. 10. 2014 16:39

Vynikající,mamka mě po ochutnání řekla,že musíme pochválit.Je mlsná,ale tuhle čalamádu vychválila do nebes,moc děkuju zkoušela jsem ji poprvé a hned velký úspěch.Určitě udělám ještě jednu várku:-p:-*

jirholu jirholu

25. 9. 2014 18:20

Čalamáda je vynikající :-p:yes::yes: ... děkuji za recept :-)) Přidávám foto a body zarovnávám na 30 :yes:

Iris

24. 9. 2014 20:57

čalamáda vynikající,barvička krásná,žádná šedá,:yes::yes::yes:

Majka

21. 9. 2014 17:54

Dobrý den,ještě jsem nikdy nepsala odezvu na recept,ale tento musím pochválit:yes:,čalamády jsem dělala různé,ale tato je vynikající,musela jsem ji dát do skleniček,jinak by se opravdu snědla,jak se píše i tady..
Takže palce nahoru:yes::yes::yes::-p

Lenka Zatulová

17. 9. 2014 10:26

Vyzkoušela jsem včera, vynikající, je to 5 velkých sklenic.:yes:

sidonie

16. 9. 2014 00:00

já k tomu přidávám půl balíčku Deka a nemusí se zavařovat,pokud se brzo nesní vydrží až půl roku:-)

Pedro

10. 9. 2014 21:43

boubou:Dnes nacpáno do skleniček, sterilováno a stále krásně barevné... ;-) Japa to? :-//:-D

hoskovavl

7. 9. 2014 13:14

Dana:cca 15 skleniček 0,3. Něco bylo snězeno ještě před zavařením.:-D

Dana

6. 9. 2014 09:08

Calamada me moc zaujala;chci ji vyzkoušet a zajímalo by me,kolik budu mit sklenicek.Děkuji za odpověď :-))

spagetka spagetka

25. 7. 2014 16:49

boubou: když se ale podíváte na přidané fotky jiných autorů, mají je zrovna tak pěkné, takže si všichni vymýšlejí? To asi těžko. Dělám také a nemám zeleninu ošklivou ve sklenici.

boubou

25. 7. 2014 16:29

No nechci do této " vynikající čalamády mluvit, ale fotečky jsou pořízené jak na reklamní billboard !Pokud se nakrájená zelenina pokape olejem, posolí a pocukruje, tak vše pustí šťávu a to i papriky červené , oranžové a i žluté,, zelí se obarví a ve skleničce to vypadá " šedě a zelenina má ošklivou barvu. ;-)O tom ten "zavařovatel nepíše, takže si recept asi vymyslel! Já, když používám pro spestření a barevnosti zavařovaných komponentů, tak zásadně jako červené a jinak barevné zeleniny nechám projít asi 5 minut varem v hodně octové vodě, neztratí barvu a nebarví tolik zelí !!!!!

Míša

18. 7. 2014 18:09

Můžu se zeptat na kolik to asi výjde skleniček?:-)

1 3 4 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čalamáda čalamáda recept recept na čalamádu domaci calamada čalamády jak se dělá čalamáda recept na domácí čalamádu domácí čalamáda recept calamada bez zavarovani recept čalamáda recepty na čalámádu recepty na čalamády čalamáda recepty výborná čalamáda výborná domácí zeleninová čalamáda recept na dobrou čalamádu recepty čalamada zavařování čalamáda jak udelat calamadu zavarovani calamady

Suroviny: zelí hlávkové, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cibule, mrkev, ocet, olej, cukr krystal, sůl

TopRecepty.cz

Čalamáda moc dobrá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOJE