Lutenice - pomazánka z vařených brambor
Netradiční pomazánka z vařených brambor v sobě kombinuje chutě lehce pikantní a zeleninové. Hodí se jak na křupavé a česnekem potřené topinky, tak i na jemný toast nebo naši klasickou veku, tedy na chlebíček.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 930 kJ / 1 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,22 g |
Tuky | 73,40 g |
Vláknina | 20,45 g |
Cholesterol | 59 mg |
Sodík | 890 mg |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 105,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: časopis Gurmán. Při dochucování jsem navíc přidala dvě suroviny, majonézu a pažitku. Bez nich to stále jaksi nebylo ono.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2013 10:57
Jinak jsem také rodačka z Teplic.
31. 7. 2012 15:29
30. 4. 2012 12:16
30. 4. 2012 09:04
19. 2. 2012 09:59
19. 2. 2012 09:28
Pre odvážlivcov, ktorí chcú skúsiť vlastný recept, prinášame krátky návod:
Zeleninu očistíme od jadier a stopky. Kapia, takisto aj baklažán sa grilujú, potom ich ošúpeme a pomelieme na hrubo alebo jemne. Vložíme do pekáča a pečieme na platničke sporáka, aby pomaly zmes zhustla pri stálom miešaní cca 2 hodiny. Zmes nesmie zostať riedka a nesmie ani prihorieť. Hotová je vtedy, keď miešame vareškou a zostane nám po nej cestička až na dno pekáča. Pred dokončením pridáme koreniny a necháme vychladnúť. Nakoniec sterilizujeme v zaváracích fľašiach.
A este vela inych prisad podla regionu. Na Balkane zemiaky /brambory/ urcite nie.http://www.toprecepty.cz/recept/15799-lutenice---p...
19. 2. 2012 09:23
13. 11. 2011 20:30
jinak lutenice byl puvodne spise odpadni produkt, co se pokazilo to zmatlali dohromady a paprika se postarala o to, aby nebylo nic citit :) Jinak nekdy se do lutenice daval i salam (nejlepe proslej neprodejnej) aby se jeste zuzitkoval. Dobrou lutenici kdysi mivali v Inpeku, ale pak z ni byl ryze odpadni produkt a nedala se uz jist
6. 11. 2011 16:02
10. 5. 2011 09:54
10. 5. 2011 06:54
20. 2. 2011 12:58
1. 11. 2010 11:34
1. 11. 2010 10:28
1. 11. 2010 10:20
Nikdy jsem to ještě nejedla,tak to zkusím může to býti dobré.
recept bych tu nechala,zase tolik jich o proti jiným není.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 17 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 24 minutami
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 4 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 7 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 7 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 7 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 7 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 8 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 8 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí lutěnice pomazánka z vařených brambor recepty z vařených brambor bulharská lutenice pomazánka z brambor lutenice na topinky jak se dela lutenice vyroba lutenice tatarák z vařených brambor vaření brambor pomazánky recepty jak udělat lutěnici bramborová lutenice domáci lutenice recepty pomazánky z brambor recept z varenych brambor bulharská lutenice recept vařené brambory šiščata top recepty z vařených brambor
Suroviny: brambory, cibule, česnek, majonéza, olej, protlak rajčatový, hořčice dijonská, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pažitka, omáčka worcesterová, sůl, pepř mletý
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQmK
47 názorů