Koleno vepřové, vařené a pečené
Vepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo, připravte chléb, a hostina s pečeným kolenem může začít.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 169 kJ / 279 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,47 g |
Tuky | 1,28 g |
Vláknina | 27,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 52,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kolena se často nejprve marinují a pak v láku svaří. Postup v tomto receptu je ale opačný - tj. nechat odležet v nálevu až uvařené koleno.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 12. 2014 20:06
Pěkný večer, velice mě zaujal tento recept a ráda bych ho zkusila. Jen nevím co je kuřecí chilli omáčka - dá se něčím nahradit?
Děkuji, K.
Děkuji, K.
22. 8. 2014 13:57
Honza:Protože to tak asi autorovi chutná , kdyby mu to s ní nechutnalo tak ji tam nedává
10. 3. 2013 13:09
sójová omáčka do marinády proboha proč? :(
7. 11. 2012 16:06
Daniela: na hodinové vaření není třeba papinák, to by se vám už pak úplně rozpadalo tady se předvaří v normálním hrnci, není zcela měkké a maso ještě nejde od kosti....toho docílíme až dalším 1,5h. dlouhým pečením
klidně se ptejte, žádný učený z nebe nespadl...
klidně se ptejte, žádný učený z nebe nespadl...
7. 11. 2012 13:38
Prosím prosím,měla bych dotaz. Vaříte koleno hodinu v papinově hrnci nebo v normálním? Jsem začátečník, tak než něco pokazit, raději se zeptat, že....
21. 3. 2012 20:47
isindy:moc veliká dobrota.. pozdravuje tě, i s umaštěnou huběnkou, pan choť
21. 3. 2012 20:45
rebeka: bylo mi ctí a národním svátkem, ukojit tvé vybíravé chuťové buňky
21. 3. 2012 19:52
zaokrouhluju krásným 20. boďanem, mlaskám si.. mňáám
a mám to jako dělenou.. bez.. jenom masko.. bože, to je slast
a mám to jako dělenou.. bez.. jenom masko.. bože, to je slast
21. 3. 2012 16:55
fix aleluja právě je v troubě.. a voní přenáramně
19. 3. 2012 10:30
Stejně dělám vepřová žebírka. Uvařím s kořením, nechám ve vývaru vychladnout, potřu marinádou, nechám odležet a ugriluji. Je to lepší nežli rovnou grilovat za syrova, jen marinovaná žebra.
19. 3. 2012 07:58
Eli, pěkná práce, opravdu... je to časově náročnější, ale výsledek za to čekání stojí, že? Panu manželovi i tobě díky za pochvalu, bod i krásné fotky
18. 3. 2012 23:38
Velmi lákavé v tuto hodinu
18. 3. 2012 22:33
Ivanko, musím udělit velký bod a pochvalu tomuto receptu, dnes dokončenému... Včera večer jsem dala vařit koleno a po hodině ho nechala vychladnout, nakonec celou noc ve vývaru (měla jsem ho vykostěné, ale kost vařila také). Potom pár hodin marinovala (včetně kuřecích paliček pro dceru a neteř, kterou jsem měla na stravu) a ještě déle pekla... Měla jsem trochu obavy z toho, že proces tepelné úpravy bude přerušený, ale zbytečně. Je to dokonalý recept (oceněný i manželem, a ten se v kolínkách vyzná... ) Děkuju za něj, posílám obrázky a samozřejmě ten zmíněný zasloužený bod.
22. 1. 2012 15:24
Andys: krásný komentář, děkuji
21. 1. 2012 11:37
krindy pindy Isindy, to je recept jako hrom, už je v troubě, bude mňamka, pochválí mě snad i mamka. Dnes si dáme, už se těším, na výživě opět zhřeším. Vepřové a k tomu pivo, tady bude pěkně živo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 2 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 3 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 3 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 4 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 4 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 6 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 7 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Silvestrovský ovar z vepřového kolene: Jemnou chuť a typickou vůni ovlivní teplota vody a použití správného koření
Co měla na talíři bájná kněžna Libuše? Zvěřinu pečenou na otevřeném ohništi i kaši slazenou lesním medem
Není nad domácí zabijačku. Jaké dobroty z vepřového masa a vnitřností si můžete připravit v bytových podmínkách?
Další recepty
Tématické fráze: pečené koleno vařené koleno vepřové koleno vepřové koleno recepty pomalu pecene veprove koleno recept na vynikající pečená kolena veprove koleno recept vařené koleno recept příprava vepřového kolena na pečení vepřové koleno pomalu pečené pečené vepřové koleno pečené koleno recept koleno recept marináda na vepřové koleno recept na vepřové koleno recepty veprove koleno marináda na pečené koleno recept na vařené koleno pomalu pečené koleno vepřové koleno pečené
Suroviny: koleno vepřové, voda, pepř, koření nové koření, sůl, bobkový list, česnek, cibule, omáčka chilli, zázvor mletý, pepř, omáčka sojová, česnek, cibule
Koleno vepřové, vařené a pečené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AmXl
50 názorů