Třešňový kompot + jak zavařovat v horkovzdušné troubě
Sezóna šťavnatých třešní je v plném proudu a před nejedním z nás stojí otázka, jak celou úrodu zužitkovat. Jedním z nejoblíbenějších postupů je kompot. My si navíc ukážeme, jak si zavařování ulehčit a zjednodušit pomocí horkovzdušné trouby.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 5 021 kJ / 1 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 300,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud budete zavařovat takto okurky, tak se nelekejte, že po vytažení z trouby budou napůl syrové. Do druhého dne dojdou a budou po otevření úžasně křupavé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2009 19:55
4. 8. 2009 18:59
30. 7. 2009 13:43
18. 7. 2009 19:38
17. 7. 2009 19:11
po zakoupení nového sporáku se sklokeramickou deskou jsem musela opustit používání zavařovacího hrnce. Mám horkovzdušnou troubu ovšem bez možnosti volby jen spodního ohřevu.
Při zavařování se mi osvědčil tento postup.Na hlubší plech naskládat sklenice tak, aby se nedotýkaly. Nalít na plech 2 hrnky vody ( cca 2 cm ). Zapnout troubu na 200 stupňů, po 15 minutách snížit teplotu na 150 stupňů. Po 20 minutách snížit teplotu na 80 stupňů a za 25 minut vytáhnout. Takto se zavařuje v naší rodině od roku 2000 a 99% zavařenin chytne. Je důležité dbát na čistotu sklenic a víček. Sklenice před použitím nechám v troubě vysterilovat (na 150 stup. cca 5 minut). Do vody, ve které vyvařuji víčka přidám trochu Petolu. Sklenice po vytažení z trouby neobracím.
13. 7. 2009 19:17
6. 7. 2009 17:23
28. 6. 2009 15:29
28. 6. 2009 15:09
26. 4. 2009 16:55
10. 3. 2009 14:20
30. 1. 2009 15:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno před 9 hodinami
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno 5. 6. 2024 18:25
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno 5. 6. 2024 15:10
Právě bylo uvařeno:
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
oli.fisch uvařila před 4 hodinami
Houby s tarhoňou
Eviip uvařila před 5 hodinami
Červená čočka na kyselo
honza3792 uvařil před 6 hodinami
Výborné lasagne
honza3792 uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Luluska uvařila před 9 hodinami
Masové kuličky v rýži
Lennulinka uvařila před 12 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Lennulinka uvařil před 12 hodinami
Koprová omáčka
MamkaTerka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Opilé třešně: Vypeckované třešně zasypané cukrem a zalité vodkou se musí dva týdny uležet, pak skvěle ochutí poháry i moučníky
Desatero rad na téma kompoty: Poradíme, jak sezónní ovoce nejlépe zavařit a uchovat
Další recepty
Tématické fráze: zavarovani tresni jak zavařit třešně zavařování okurek v troubě zavařování třešní recept zavařujeme třešně zavařené třešně zavařování broskví v troube zaváření třešní recept na zavařování třešní třešně zavařování zavarovani dyne v troubě nálev na zavařování třešní nálev na třešně zavařování třešně recept na zavarene tresne zavařování v troubě na plechu zavařování s mikrovlnou troubou - meruňky jak dlouho se zavařují třešně nalev na zavaření třesni zavařování okurek v elektricke troubě
Třešňový kompot + jak zavařovat v horkovzdušné troubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLz
27 názorů