Pampeliškový med
Venku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v pravém slova smyslu, spíše by se měl nazývat sirupem. Nicméně je levný a velice dobrý, doma ho zvládne připravit opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 33 470 kJ / 8 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 5. 2013 21:05
Tak jsem taky vyzkoušela med. Vařila ho asi 1 hodinu a třičtvrtě a z medu se mi stal karamel. Co jsem udělala špatně???
8. 5. 2013 23:10
Jak se dělá med ze smrčků?
3. 5. 2013 23:15
kiki:na kilo medu kilo cukru
29. 5. 2012 21:47
je třeba vařit bez pokličky a třeba i 4 hodiny
17. 5. 2012 14:48
A tedka dělám medík a už se vaří a musí se s tim míchat?
16. 5. 2012 00:02
Ahojky kuchtíci!
Tak jsem letos delala medík poprvé a můžu ríct ze chuťově je výborný.Akorát se mi zdá že ho mám po vychladnutí tak drobet jako rosol.
Nevim čím todělala jsem ho podle receptu a vařila dvě hodiny namírném ohni. Mam ho skusit přelít zpět do hrnce a ještě povařit?
Poraďte prosím.
Tak jsem letos delala medík poprvé a můžu ríct ze chuťově je výborný.Akorát se mi zdá že ho mám po vychladnutí tak drobet jako rosol.
Nevim čím todělala jsem ho podle receptu a vařila dvě hodiny namírném ohni. Mam ho skusit přelít zpět do hrnce a ještě povařit?
Poraďte prosím.
12. 5. 2012 12:56
Zdravím všechny tak jsem dělala již několikátou dávku medu z pampelišek. Dnes ráno jsem si ale všimla že se mi na dně usadily krystalky cukru. Med byl včera chuťově dobrý. Nebyl nahořklý. Vařila jsem cca dvě hodinky než mírně zhoustl. Co s tím? Nevadí to? Děkuji za případné rady.
12. 5. 2012 09:42
Marek:Ahoj, já jsem vařila med už před 25 lety, letos zkouším znovu.A co se týká těch broučků - vždy dám květy pampelišek na noviny a oni sami rychle vylezou. Květy před vařením nikdy nenamáčím, myslím, že by ztratily tím proplachováním spoustu hodnot.Sbírám je na vlastní zahradě a vím, že tam jsou "čisté". Tak, takové zkušenosti mám já.E.
11. 5. 2012 14:04
Pampeliškový med dělám už druhým rokem a pokazdé se mi stane,že teče. Ať ho dělám jak dělám,nikdy se mi ještě nepodařilo udělat med hust¨ý,alespň částečně. Nejdéle jsem med vařila 2 hodiny,ale stejně mi vždy vyšel stejný výsledek. Už nevím,co dělám špatně. Koukala jsem se na hodně receptů a pokaždé med dělají trochu jinak.Zkošela jsem ho udělat miliony způsoby a stejně je pořád řídký. PORAĎTE !!! PROSÍM
10. 5. 2012 13:27
Dělám med již několik let a osvědčilo se mi vařit ho na mírném ohni,jak je zde doporučováno,pokud je nahořklý,tak ho ta paní spálila.Vařím ho asi 2 hodiny(často míchám)a vypnu,nechám bez pokličky do druhého dne vystydnout.A druhý den ho znovu povařím,podle hustoty.Výhodou je to,že vidíte druhý den jak je hustý a podle toho ho ještě povaříte.A hlavně nemusíte ze skleniček ho znovu přelívat a vařit,pokud je málo hustý.A sklenice musí být řádně umyté,vypláchnuté vařící vodoumed do nich nalívat úplně vařící,pak se nikdy nestane,že by se zkazil,vydrží mi i několik let.
7. 5. 2012 11:20
Ahoj dělala jsem pampeliškový med ale druhý den mi ve skleničce zcukernatěl?kde jsem udělala chybu?
6. 5. 2012 20:25
Rendy:ahoj,ja dělám med s pomerančem a je výborný
Rendy:
Rendy:
6. 5. 2012 16:05
Tak jsem letos podle výše uvedeného receptu udělal pampeliškový med. Dělám ho každý rok na jaře a někdy na podzim. Vždy jsem ho měl řídký, až letos je konečně hustší. Proto bych přispěl i já s troškou do mlýny: 1. Vařit na mírném ohni bez pokličky a min 2 hodiny. 2. komu se nechce počítat hlavičky tak to vychází na 3 litry. Snad to někomu pomůže. A díky za recept.
5. 5. 2012 15:43
Já to vařím pokaždé i s broukama a medík jak víno jeste poznamka k hustotě nestačí vařit 1,5h já dělám třeba z 5 - 8 dávek naráz a jediné měřítko na hustotu je když začne pěnit začíná houstnout nechávám pěnit cca 40 minut medu zdar :)
2. 5. 2012 18:30
Je to moc dobré,děláme ho už 2 roky!
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 5 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 2 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 3 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 3 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 5 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 5 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 5 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 5 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 5 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Lahodný pampeliškový salát s vejcem krásně voní česnekem: Jeho příprava zabere pár minut a je téměř zadarmo
Pampeliškový med podle snadného receptu. Krásně voní a využít se dá i k přípravě osvěžující limonády
Do přírody pro jedlé suroviny: Expertka Jana Vlková radí, jak využít sedmikrásky do salátu a kopřivy do slaných muffinů
Další recepty
Tématické fráze: med z pampelišek vyroba pampeliskoveho medu med z pampelišek recept recept na med z pampelišek med s pampelišek recept med z pampelisek výroba medu z pampelisek jak dlouho vařit pampeliškový med pampeliškový sirup jak udělat med z pampelišek jak se dela pampeliskovy med jak vyrobit med z pampelisek jak se dela med z pampelisek recept na med panpeliškový med pameliškový med recept na med s pampelišek recepty na med pampeliskovýmed pampeliskový sirup recept
Suroviny: květy pampelišek, voda, citron bio, cukr krystal
Pampeliškový med
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZw
113 názorů