Domácí chléb bez hnětení
Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 29 748 kJ / 7 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,75 g |
Tuky | 32,75 g |
Vláknina | 87,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,84 g |
Sůl | 32,00 g |
Sacharidy | 1 448,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.
Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.
Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 2. 2019 10:20
4. 2. 2019 10:13
4. 2. 2019 10:10
3. 2. 2019 23:12
3. 2. 2019 22:46
3. 2. 2019 22:26
3. 2. 2019 21:46
3. 2. 2019 21:38
Na rozdíl od hrnkových rcp vás mám docela rád a nemyslím, že jste až takové poleno jak píšete
Zkuste zkusit totok:
400g hl. mouka + 200g režná mouka + 2KL sůl + 1KL kmín + 1sušené droždí (t.j. 10g) Smíchat + přidat 475ml vody + 2PL octu
Vykynuté = zdvojnásobí objem.
Po přemísení nechám kynout v "ošatce" (míse, kastrolu) na peč. papíru, se kterým ho pak přemístím do rozpáleného "litiňáku" (váš oblíbený modrý železňák je na uvedené množství tak akorát)
Těsto je hustější než to v rcp uvedené a protože ho nepřeklápíte, tak s ním v klidu můžete kouzlit: potírat, sypat čím je libo, žiletkovat a až pak se v rozpáleném hrnci ocitne natotata, aniž by hrnec a poklice (tu "žhavím" v peci pod hrncem, vůbec ji nevyndávám) chladl.
Časy a teploty v rcp uvedené jsou OK, bez poklice dopékám na barvu. Rcp jsem si trošku upravil, protože mám rát kůrku jako překližka Cheba uchovávám nebalený na kuch. lince, pouze řeznou plochu kryji fólií (v podstatě je chleba stopořený nastojato na fólii) a sní se do mrtě
No, tak ať se dílo podaří...
3. 2. 2019 19:46
3. 2. 2019 13:21
3. 2. 2019 13:15
2. 2. 2019 18:05
30. 1. 2019 12:14
30. 1. 2019 11:48
30. 1. 2019 10:33
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 1 hodinou
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 3 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 4 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 4 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 4 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 5 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 5 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně krájet chleba? Poradíme, jakým nožem vám to půjde jako po másle
Jak uchovat chléb a pečivo co nejdéle čerstvé? Žádná lednice, vsaďte na přírodní materiály
Delikatesa mezi chleby: Borodinský chléb z žitné mouky voní po koriandru, má lehce karamelovou chuť a křupavou kůrku
Další recepty
Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku
Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda
Domácí chléb bez hnětení
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8PJ
461 názorů