Koložvárské zelí od Moniky
Suroviny
Porce: 4-6
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Lepší po dopečení nechat chvíli odležet, když se podává ihned po dopečení, tak by se hodně rozpadalo... Dosti specifická kombinace, ale nebylo to špatné ;o) Recept mám od kamarádky ze Slovenska.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 6. 2011 20:15
A ještě. Důležité je suroviny v pekáčku vrstvit a ne dohromady smíchat.
Na dno dávám propláchnuté a trochu vyždímané kysané zelí, pak na zelí kolečka nakrájené uzené klobásky, pak na klobásku udušenou a dobře ochucenou rýži (žádná rýže ze sáčku) a pak udušené vepřové maso na způsob guláše. Maso dávám i se šťávou. A opět vrstvy opakovat. Jako poslední vrstvu tvoří kysané zelí - stačí slabší vrstva. Pak zapéct a vše zalít zakysanou smetanou a mňamka je na stole.
Na dno dávám propláchnuté a trochu vyždímané kysané zelí, pak na zelí kolečka nakrájené uzené klobásky, pak na klobásku udušenou a dobře ochucenou rýži (žádná rýže ze sáčku) a pak udušené vepřové maso na způsob guláše. Maso dávám i se šťávou. A opět vrstvy opakovat. Jako poslední vrstvu tvoří kysané zelí - stačí slabší vrstva. Pak zapéct a vše zalít zakysanou smetanou a mňamka je na stole.
27. 6. 2011 20:05
Jsem Slovenka žijící v Brně a Koložvárskou kapustu dělám tak, jak Tejaja. http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z... Je vynikající. Mleté maso do Koložvárské kapusty nedávám. Lepší je maso dušené - jako když vaříme hustý, vepřový, guláš. A pak klobáska musí být kvalitní = pěkně zauzená. A na závěr pečení vše zalít zakysanou smetanou. Kopeček zakysané, husté, pochoutkové smetany dávám i na talíř - na Koložvárské zelí. Když je koložvárské zelí dobře ochucené, tak ho miluji i děti předškolního věku, které běžně zelí nemusí.
25. 6. 2011 15:25
Svetlana:Zrovna podle tohohle receptu jsem to dělala
25. 6. 2011 13:31
Andreo, zkus tento recept http://www.toprecepty.cz/recept/20810-kolosvarske-......a to v žádném případě nechci tvrdit, že recept s.maiki je špatný...koložvárské zelí miluju jakékoliv
25. 6. 2011 00:24
Ženský,nevím čím to je ,ale je to týden a já jsem podle vašich receptů vařila tohle zelí a musím říci,že jakkoliv miluju zelí,mleté i rýži,tak jsem si moc nepochutnala. A to jsem do toho přidala i domácí klobásy od souseda.
24. 6. 2011 22:02
zizala:Žižu, rumunsky je to Cluj...
24. 6. 2011 19:00
mňáám KOLOŠVARSKÉ zelí Fíííborné :DDD
24. 6. 2011 18:10
Mńam, dělám jako Kološvár, tož si vyberte
24. 6. 2011 18:01
Co to tady je za zvyk, neustále někoho napomínat na jeho pravopis a nebo názvosloví. Vždyť je to jen o vaření, tak by se to tak také mělo snad i brát. Snad nebude tak zle, když jsem se ozvala i když jsem neregistrovaná.
24. 6. 2011 17:15
Nojo, asi by to mělo být podle země původu, tedy maďarsky. Jenže guláš taky píšem česky.
24. 6. 2011 16:51
bibinko píše se to Kolozsvárské zelí
24. 6. 2011 16:51
Po slovensky sa píše tak,ako je v recepte,teda so "ž",ale neviem ako u vás,BibiDávno som nerobila,musím to napraviť
24. 6. 2011 16:50
Bibinka: To není jednoznačné. Maďarsky je to Kolozsvár, Slovensky Koložvár, česky Kološvár, německy Klausenburg, rumusky Kluž...vyber si
24. 6. 2011 16:36
Maiki, nepíše se KoloŠvárské zelí Teď jsem z toho jelen, ale zelí je fajn. Máš 1.boda
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 10 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 23 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 7 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 11 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 12 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 14 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 14 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 16 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 17 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 17 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Další recepty
Tématické fráze: kološvárské zelí na madarsky zpusob recept koložvárské zelí zakysane zeli kološvár kolozsvárské zelí koložvár monika z kopečku koložvarske zeli recept koložvárské mlete maso s rýží a zelím mleté maso kolosvar recept mleté maso,sl.zelí zelí s rýží štýrské zelí mleté zelí ryze zelí mleté maso rýže recept ryze zeli mlete maso recepty domácí zakysané zelí koložvárské pečené zelí kolozsvár recept
Suroviny: zelí sterilované, maso mleté, cibule, rýže, smetana, klobása
Koložvárské zelí od Moniky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJl1
14 názorů