Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená
Marmeláda z černého rybízu bez vaření, na kterou ale potřebujete sílu a trpělivost. Šťávu z ovoce spolu s cukrem zpracujete ručně třením do husté hmoty. Zajímavý je také způsob uzavření sklenic. Místo víček můžete použít jen celofán.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 735 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Další z receptů po mé babičce, takto rybíz připravujeme "leta letoucí" a ještě se nestalo, že by zkvasil nebo se do něj pustila plíseň. Samozřejmě je nutné mít dobře umyté a vypařené sklenice. O konzervaci se pak postará cukr. Rosol časem ztuhne a určitě si zachová maximální obsah vitamínu C.
U nás se tento rosol vždy uzavíral pod celofán, nevím, jestli to má nějaký praktický význam (babičky už se na to zeptat nemůžu) nebo jestli se mohou sklenice uzavřít normálním víčkem.
Výborný je pak např. do jogurtu nebo do tvarohu, můžeme jej rozmixovat nebo našlehat s mlékem a připravit si osvěžující koktejl.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 7. 2011 05:30
14. 7. 2011 05:29
14. 7. 2011 05:29
13. 7. 2011 22:15
13. 7. 2011 15:55
13. 7. 2011 15:52
13. 7. 2011 14:40
13. 7. 2011 14:07
13. 7. 2011 13:33
13. 7. 2011 12:43
13. 7. 2011 12:43
13. 7. 2011 11:53
13. 7. 2011 11:34
13. 7. 2011 11:33
13. 7. 2011 11:32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 7 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 18 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 22 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 2 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 3 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 3 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 5 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 6 hodinami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rybíz má pestrou paletu využití. Z bílého můžete mít skvělé víno
Jak připravit džem bez vaření. Zvládneme to s černým rybízem a cukrem. Postup je snadný a pochutnáme si
Na co se zaměřit v předjaří. Snadno dostupné potraviny pro prevenci. Prospěšná je nejen cibule a kysané zelí
Další recepty
Tématické fráze: konzervace černého rybízu černý rybíz konzervace zpracování josty rybízový rosol černý rybíz s cukrem konzervace rybízu nevařený džem z černého rybízu nevařená marmeláda z černého rybízu marmelada z josty rosol z josty rosol z černého bezu štáva z josty nevařená šťáva z černého rybízu vylisovaná štáva z rybízu rosol z červeného rybízu recepty na zpracování černého rybízu šťáva z černého rybízu šťáva z černého rybízu nevařená rybíz konzervace marmeláda z černého rybízu
Suroviny: šťáva z černého rybízu, cukr
Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qAXD
15 názorů