Jemná sekaná z domácí pekárny
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 542 kJ / 1 803 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,60 g |
Tuky | 107,72 g |
Vláknina | 16,62 g |
Cholesterol | 806 mg |
Sodík | 1,14 g |
Sůl | 2,53 g |
Sacharidy | 78,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Sekaná má trošku jinou chuť, než ta klasická. Hnětením je velmi jemná.A protože nemá kam "utýct" šťáva, tak je velmi šťavnatá. Dcera i manžel ji zbožňují:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 10. 2013 09:03
Zrovna jsem chtěl sem dát recept a našel tento. Máš ji pěknou tu sekanou!
Dělám ji podobně, většinou z libového bůčku, seřízlou kůži uvařím a všechno rrrozsekám na maděru v robotu s noži. Kůže v ní není vidět, pomůže spojit hmotu a obsahuje pro mne starce potřebný kolagen.Dělám větší množství (až 1,5kg) a to nejde míchat v pekárně - motá se jen spodek a vršek stojí. Když ji vyklopím, tak ji neobracím - po chvíli dostane na vzduchu pěknou barvu.
+ foto a bodík
Dělám ji podobně, většinou z libového bůčku, seřízlou kůži uvařím a všechno rrrozsekám na maděru v robotu s noži. Kůže v ní není vidět, pomůže spojit hmotu a obsahuje pro mne starce potřebný kolagen.Dělám větší množství (až 1,5kg) a to nejde míchat v pekárně - motá se jen spodek a vršek stojí. Když ji vyklopím, tak ji neobracím - po chvíli dostane na vzduchu pěknou barvu.
+ foto a bodík
19. 9. 2013 20:02
Ivet, dneska jsem poprvé v životě pekla sekanou v pečce, a musím říct, že jsem nadšená Malinko jsem pozměnila receptúru - pekla jsem z kila masa a místo čerstvě osmažené cibulky jsem dala už hotovou smaženou z Ikei Taky jsem předem nehnětla, ale zpracovala jsem ručně, tak to snad neva.. Je ještě horká, tak zakrojím až ráno a pokusím se vyfotit Dovnitř jsem dala párek, aby byla pěkná mozaika
10. 8. 2013 19:36
mekkejla: děkuji, to mě těší
6. 8. 2013 05:52
Dnes ji jdu dělat už podruhé a teď jsem si všimla, že jsme nedala bodík Takže napravuji a moc recept moc chválím - sekaná je skutečně luxusní!
9. 2. 2013 19:35
7. 9. 2012 14:26
Greneia: Jsem ráda. Děkuji
7. 9. 2012 12:08
Mňamka, posílám bodík .. ještě se dovaří bramborky a už se nemůžu dočkat, kousek jsem už užďobla a výbornéééé
3. 9. 2012 20:42
Chocolate, jsem ráda, že sis vybrala právě můj recept
3. 9. 2012 18:27
Dnes jsem pekla a musím potvrdit, že je tím mícháním v pečce opravdu jemnější, pro barvu jsem sice dopékala v troubě, ale to nijak nevadí, je skvělá.Místo majoránky jsem přidala čerstvou petrželku.
29. 7. 2012 12:57
Dnes jsem dělala sekanou znovu a místo cibule dala pórek a je to také moc dobré. Příště přidám houby
10. 3. 2012 18:25
Sekanou jsem dělala, nevím co bylo špatně, ale uplně se mě rozsypala, byla hrozně mastná a uspěch nesklidila, nevím co jsem pokazila, na obrázku vypadá hezky, té mojí se vůbec nepodobá, ta byla hrozná.
3. 3. 2012 21:14
Sekanou jsem vyzkoušela, byla moc dobrá a šťavnatá.
nejdřív jsem vše smíchala a pak dala péct do pekárny. Je perfektní, že ji dáte péct a už se nemusíte starat, pekárna se sama vypne
Posílám bodík
nejdřív jsem vše smíchala a pak dala péct do pekárny. Je perfektní, že ji dáte péct a už se nemusíte starat, pekárna se sama vypne
Posílám bodík
6. 2. 2012 18:27
A to jsem si myslela, že už v pekárně umím všechno...
25. 11. 2011 23:04
Pekárnu nemám, takže nevyzkouším, ale sekaná vypádá moc dobře+
23. 11. 2011 20:53
BILKOVAI:ten môj ani riady moc neumýva...tak neviem.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 23 minutami
Koláče po babičce
Brumaire uvařila před 26 minutami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 9 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 11 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 12 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 12 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Další recepty
Tématické fráze: sekaná z domácí pekárny sekaná v domácí pekárně sekaná z pekárny domácí pekárna recepty sekaná sekana z domaci pekarny-recept sekaná v pekárně domácí pekárna sekaná bavorská sekaná recept domací pekarna recepty sekaná do pekárny sekaná domácí pekárna sekaná recept recept na sekanou z domaci pekarny sekaná s domácí pekarny domácí sekaná z pekárny bavorská sekaná recepty na sekanou v domácí pekárně recept na sekanou z pekárny luxusni sekana sekana s pekarny
Suroviny: maso mleté, cibule, cibule, česnek, pepř, rohlík, mléko, sůl, vejce, kmín celý, majoránka, hořčice plnotučná, kečup sladký, olej
Jemná sekaná z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRlJ
47 názorů