Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný štrúdl z domácího těsta

Z osvědčeného domácího taženého těsta vytvoříme jablečný štrúdl jedna báseň. Klasické těsto překvapí svou chutí a vláčností. Jablečný závin podle tohoto receptu se určitě stane naším "majstrštykem".

Hodnocení receptu je 4,6 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 40 min

90 min (50 min příprava + 40 min tepelná úprava)

27. 11. 2011 17:57

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie5 517 kJ / 1 319 kcal
Bílkoviny40,88 g
Tuky35,16 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 503 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy205,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento štrúdl jsem dělala poprvé a s výsledkem jsem nadmíru spokojená. S těstem se výborně pracovalo, bylo úžasně vláčné, tvárné, netrhalo se (jak se mi někdy u běžných kupovaných listových těst stává).

Štrúdl se mi nepřipekl na plech, dokonce mi při vytahování doslova lítal po plechu. Paráda, paráda. Jediné, co mě možná trošku zarazilo, byla křupavá spodní strana štrúdlu, která nebyla klasicky měkká, jak u běžných štrúdlů, které dělám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika

16. 8. 2014 14:14

Tak nevím, co jsem udělala špatně, ale bohužel jsem dopadla úplně stejně jako paní Petra, tzn. že těsto bylo šíleně tvrdé a nedalo se jíst. Protože se hodně lepilo, musela jsem taky přidat skoro dvojnásobek mouky. Nezapomněla jsem ho ani potřít máslem ani potom dát pod vlhkou utěrku. Jako naschvál jsem dělala dvojnásobnou porci ;-(

Diana

3. 4. 2014 12:51

Pani (slečna) Petra mozna ocekavala testo podobne listovemu. To jsou pak strudly doslova "rozblemtane".. Toto testo po upeceni ze shora krasne krupe a uvnitř je prijemne a vlacne. Napadá me však, zda Petra nezapomněla testo před nanesenim jablek pomaslit... Ja na to s jednou pulkou zapomněla a je pravda, ze je testo vice suche. Jinak mi moc chutna :);-)

Kriss Kriss

28. 11. 2013 12:25

Žaneta : Stačí dát na nějaké teplé místo a přikrýt třeba utěrkou.;-)

Žaneta

28. 11. 2013 11:34

Chtěla jsme vědět vážně to musí být pod tím hrncem nedá se to udělat bez toho..?

Ivana79 Ivana79

27. 9. 2013 11:36

Mne sa toto cesto moc páčilo,dokonca som pridala ešte trochu mlieka,tak neviem prečo mala Petra ten problém :-O Robila som tvarohové a jablkové,som moc spokojná,cesto išlo vymiesiť doslova samo :-)):yes:

Nikola

22. 6. 2013 14:06

Moc dobré, povedlo se a to jsem pekla ze špaldové mouky, ani jsem podloužku nemusela pomoučit :) :yes:;-)

Marie

25. 1. 2013 15:01

zizala: k Petře
Těžko by ztvrdnutí zavinilo máslo (na půl kila mouky by čtvrtka másla byla dost), spíš půjde o mouku. Ne o mnořství, ale o kvalitu.

Petra

28. 8. 2012 16:18

Super recept,těsto bylo skvělé,dobře se s ním pracovalo a štrůdl je vynikající:-O autorce děkuji:-K

Kriss Kriss

10. 7. 2012 13:23

Tína: Jsem ráda, že chutnaly.:-)

Tína

10. 7. 2012 08:18

teda nepřežily ty štrůdly, kluci to přežili :)

Tína

10. 7. 2012 08:16

Pekla jsem jich rovnou z téměř kila mouky, klukům moc chutnal, jen pro příště bez strouhanky - byl vláčnější :-) ale i tak nepřežili do dalšího dne, takže :yes:

Petra

15. 1. 2012 21:37

Ne, opravdu jsem tam máslo nedala.štrůdl chutově byl dobrý ale vážně hodinu pak byl tvrdý nedal se ani ukousnout oba dva letěly slepicím.

Marsi Mesi

14. 1. 2012 22:50

Štrůdly máme rádi v jakékoliv podobě, takže ukládám a vyzkoučím. ;-) a přidávám bodík:-)):yes:

spagetka spagetka

14. 1. 2012 13:47

Petra : Těsto znám také, mám ho od babičky, takže recept je naprosto O.K., a jak píše žížalka, zvorala sis to sama nevhodným postupem:no::no:

zizala zizala (moderátorka)

14. 1. 2012 13:45

Ingredience jsem trochu upravila, aby to bylo jasné opravdu každému :-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na štrůdl těsto na jablečný štrůdl těsto na štrůdl recept jablečný štrůdl štrudl těsto na štrůdl s octem menu domů recepty strudl testo jablecny štrůdl recept štrůdl na plech štrúdl z octa jablečný štrůdl na plech recept na těsto na štrúdl těsto na štrůdl bez tuku kynutý jablečný štrudl štrudl z oleje jablečný štrůdl z listového těsta těsto na jablečný závin štrůdl recept štrůdl ocet

Suroviny: mouka hladká, voda, olej, šťáva citronová, vejce, sůl, jablko, strouhanka, cukr, skořice mletá, ořechy, rozinky, cukr moučkový, máslo

TopRecepty.cz

Jablečný štrúdl z domácího těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zxz7