Nejlepší jablečné štrúdly. Jednoduché záviny s vůní jablek a skořice vám zachutnají
Známe mnoho receptů na sladké štrúdly a záviny, jeden je chutnější než druhý. Často dáváme přednost rychle připraveným těstům. Pak už stačí nastrouhat jablka a můžeme se pustit do voňavého pečení. Jablečný štrúdl nám přijde určitě k chuti.
To nejlepší z jablek
Záviny a štrúdly s jablky patří mezi nejoblíbenější moučníky. I v našem receptáři je mnoho receptů na jejich přípravu. Každé těsto se chová jinak a proto se jednotlivé postupy liší. Všechny se však pečou dozlatova, jsou plné sladkých a chutných jablek a voní po skořici. Dávají se do nich často rozinky, mleté ořechy nebo mák.
Mohlo by vás zajímat
Různá těsta na chutné záviny
Náplně do závinů
Rozválené pláty těsta plníme nastrouhanými nebo jemně nakrájenými jablky. Pokud jsou kyselejší, přisladíme je cukrem nebo rozinkami, které krátce spaříme horkou vodou. K ochucení použijeme vanilkový cukr a mletou skořici, kterou jemně poprášíme po rozložené náplni. Jablka pouští šťávu, proto je posypeme strouhankou, která může (ale nemusí) být osmažená. Kdo chce, přidá mletý mák nebo ořechy.
Další oblíbená těsta
Tažený štrúdl se připravuje z těsta, které nejprve necháme přikryté nahřát a poté vytáhneme tak, že je přes něj skoro vidět. Po upečení chutná velmi dobře. Listové těsto (zvlášť mražené) se vyplatí mít vždy po ruce a pečení z něj je záležitostí chvilky. Nekynuté těsto s droždím je základem pro zvlášť oblíbené záviny.
Upečený závin necháme vychladnout. Kdo chce, ještě ho pocukruje. Po vychladnutí, pokud vydržíme chvilku počkat, závin nakrájíme na úhledné řezy. Můžeme ho podávat jako chutné pohoštění, budou z něj mít radost děti i návštěva.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 12 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 22 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno 26. 4. 2024 08:38
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Komentáře