Máslové hřebeny se skořicí
Suroviny
Porce: 10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 13 043 kJ / 3 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,98 g |
Tuky | 112,00 g |
Vláknina | 16,26 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 459,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hřebeny jsou lehounké, nadýchané, ne moc sladké a krásně voňavé.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2012 17:40
Coleta: to mě těší. Těsto jsem tuhé neměla...buď jsi měla sušší mouku, nebo nestačily ty dvě lžíce oleje. Vážilas ho nebo odměřila?
11. 2. 2012 12:08
Vyzkoušeno, jsou moc dobré. Jen másla jsem dala trochu více. Jinak ten, kdo bude dělat těsto ručně a ne v pekárně, připravte si 2 lžíce vody na víc. Těsto bylo lze přesně daných surovin dost tuhé, bála jsem se, aby vykynulo. Ale zřejmě to byla chyba mouky, ne receptu.
Uděluji zasloužený bod.
Uděluji zasloužený bod.
10. 2. 2012 12:46
kudlova3: doufám, že budou chutnat
bystrouska: ani jsem nepoděkovala za fotkykrásné
bystrouska: ani jsem nepoděkovala za fotkykrásné
10. 2. 2012 12:39
tyhle jsem našla včera na primapekárně a chystám se na ně, už jsem dnes koupila skořicí a v týdnu hurá na ně
Máš je krásné dávám 100 bodů
Máš je krásné dávám 100 bodů
10. 2. 2012 10:31
Coleta: pastovaný být může, pokud vím, není nijak upravený (jen mechanicky). A 20 g oleje budou určitě 2 lžíce, možná i 2,5.
10. 2. 2012 10:28
Coleta: jak psala Marcelka...sladěnka pomáhá při kynutí a s medem se prý omládek chová velice podobně.
Třeba vyzkoušíš a jestli se ti bude těsto s omládkem líbit, sladěnku (nebo sladovit) si koupíš...
Třeba vyzkoušíš a jestli se ti bude těsto s omládkem líbit, sladěnku (nebo sladovit) si koupíš...
10. 2. 2012 10:27
Holky a může být pastovaný? Vím, že se ptám asi blbě, ale budu je dělat prvně a moc se mi líbí, tak aby se povedly 20g oleje je 1 polévková lžíce?
10. 2. 2012 10:23
Coleta:Sladěnku nahradíš medem
cathlen:příště se polepším
cathlen:příště se polepším
10. 2. 2012 10:22
Děkuji za odpověď a sladěnka je nutná, že? zlepšuje kypření. Lze ji případně něčím nahradit?
10. 2. 2012 10:22
Coleta:pekárnu nemusíš použít,já pekárnu mám a přesto jsem zadělávala v míse
10. 2. 2012 10:21
Coleta: určitě nemusíš. Uděláš v misce omládek podle postupu a po jeho vykynutí přidáš zbytek surovin a vypracješ těsto.
V pekárně je to pouze bezpracnější.
V pekárně je to pouze bezpracnější.
10. 2. 2012 10:19
marcelka395:díky díííky
10. 2. 2012 10:17
Chtěla jsem se zeptat, zda-li je nutné pro vykynutí těsta použít pekárnu? má to vliv na výslednou chuť či "nadýchanost" hřebenů? Chtěla bych je zkusit, ale pekárnu nevlastním. Děkuji za odpověď.
10. 2. 2012 10:13
Hřebeny jsou moc vynikajícítrošku jsem spletla motání,tak jsem udělala menší
poslala jsem nejprve fotku cathlen a ta mi odpověděla ať sem fotku přidám
poslala jsem nejprve fotku cathlen a ta mi odpověděla ať sem fotku přidám
9. 2. 2012 20:18
Hřebeny jsou moc dobré.Jen do náplně jsem přidala trochu nahrubo nasekaných ořechů. Uděluji zasloužený bod a dovolila jsem si přidat ne zrovna podařené fotky. Tedy fotky nejsou nejhořší, ale ty hřebeny na nich se nedají s originálem srovnávat.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 20 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 29 minutami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 1 hodinou
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 2 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 14 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář
Máslové krémy jsou nejpoužívanějšími krémy vůbec: Zdobí se jimi dorty, zákusky, pečivo i vánoční cukroví
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Další recepty
Tématické fráze: kouzleni s těstem sladké hřebeny skořicové hřebeny hřebeny recepty domácí hřebeny kouzlení z těstem plundrovane testo z domaci pekarny recept na hřebeny pečivo hřeben hřeben s marmeládou pečení hřebenů domácí pečené hřebeny www kuzlení s těstem máslové zuby neco se skorici hrebeny s marmeladou peceni hrebeny recept na něco se skořicí recept na prky v teste můžou diabetici sladěnku
Suroviny: voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, olej, vejce, sůl, cukr, mouka hladká, olej, máslo, skořice
Máslové hřebeny se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jl8l
75 názorů