Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 6 050 kJ / 1 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,94 g |
Tuky | 101,62 g |
Vláknina | 0,96 g |
Cholesterol | 850 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 19,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Udivila mě ta červená barva šťávy při dušení. Množství chobotnic, zejména po vydušení, se jeví ve vztahu k množství ostatních surovin jako malé. Ale vzhledem k "pachu" rybiny to bylo nakonec tak akorát. Všechny chutě byly rovnoměrně vyvážené.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 3. 2012 10:53
Kikina: tak jsem prohledala své chytré knížky i net a nikde jsem se nic nedočetla o vysokém obsahu cholesterolu, našla jsem spoustu vynikajících receptů na tuto potvůrku. Takže já bůček s kůží určitě ne, chobotnici jsem jedla pouze jednou v konzervě v chhilli nálevu a bylo to docela dobré.
4. 3. 2012 08:36
Chobotnice jsou jediné mořské potvory, které nee Ale myslím, že tato chuťová kombinace bude chutnat i s jinými a přijatelnějšími plody moře
4. 3. 2012 00:25
Někde jsem se dočetl, že to obsahuje enormní množství cholesterolu. To bych si radši dal pečenej bůček i s kůží. Jsem středoevropan s averzí k chobotnicímn,sepiím a kalamárům.
3. 3. 2012 20:45
srettka:
3. 3. 2012 20:44
Jestli mi ho dáš do huby, už nikdy ti nedám pusu! , ale hodně zajímavé!!
3. 3. 2012 20:38
Tak sprostý chobotnice já nežeru
a jak se u nich ta vůlgarita projevuje? Říkaj vole? Nebo snad do pihele? Když já si sprostou chobotnici neumim představit
p.s. Jinak pro mě tihle mořský pavouci žádny zázrak, musí se to sblajznout hned, bo vzápětí to je jako pryž, že bych to mohla dětem krájet do penálu místo gumy na gumování
a jak se u nich ta vůlgarita projevuje? Říkaj vole? Nebo snad do pihele? Když já si sprostou chobotnici neumim představit
p.s. Jinak pro mě tihle mořský pavouci žádny zázrak, musí se to sblajznout hned, bo vzápětí to je jako pryž, že bych to mohla dětem krájet do penálu místo gumy na gumování
3. 3. 2012 20:36
clupmi: a slunce.. seno.. nic
3. 3. 2012 20:34
rebeka: ...žádnou erotiku jsem v tom neviděl ...
3. 3. 2012 20:27
šmárjá joozef ono se to hejbe
no, proč ne... zkusit se má všechno.. a hotové to vypadá papatelně
no, proč ne... zkusit se má všechno.. a hotové to vypadá papatelně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 5 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 2 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 3 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 4 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 5 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 7 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 7 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 8 hodinami
Cuketa s mrkví, řapíky a pórkem v kuskusu
Magdalena.Dobromila uvařila před 9 hodinami
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Celerový salát na chlebíčky: Celerem rozhodně nešetřete, chuť kromě majonézy a cibule doladí ještě jedna ingredience
Další recepty
Tématické fráze: chobotnice na grilu chobotnice recepty vaření chobotnice chobotnice recept chobotnice v konzervě recepty z chobotnice recept chobotnice jak uvarit chobotnici recept na chobotnici recepty chobotnice smazena chobotnice příprava chobotnice chobotnice na grilu recept jak vypadá chobotnice smazene chobotnice recepty na chobotnici chobotnice z konzervy male chobotnicky recept recept na chobotnice chobotnicky v konzerve
Suroviny: chobotnice, pórek, rajče, víno bílé, olej olivový, česnek, pomeranče, pepř, sůl, koření oregáno
Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPxy
24 názorů