Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravské zelí

Určitě i vy si dáte rádi k pečenému masu dušené zelí. Podařilo se nám získat recept na vyhlášené moravské zelí. Tradičně se dělá z červeného zelí a podává se k pečené kachně. Nicméně připravit jde i z bílého zelí. Tak šup, zkuste zase něco jiného.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

31. 3. 2012 16:40

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 213 kJ / 768 kcal
Bílkoviny7,03 g
Tuky64,67 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 812 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy37,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Se solí opatrně, zelí může být dosti slané. Hotové zelí můžeme podle chuti dokyselit octem.

http://clupmi.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

clupmi clupmi

31. 3. 2012 19:33

rebeka: Nojo, na slaninku jsem já sklerotik zapomněl a pak už bylo pozdě. :-O

rebeka rebeka

31. 3. 2012 19:18

senky::-D:-D:yes:

chocolate: a na Valašsku: zemňáky a zelé, živobytí celé;-)
s tou karamelizovanou cibulkou teda moravské zelí nedělám, ale vím, že je tu nějaký recept s ní ( tou cibulí ) a že je luxusní( ta karamelizovaná cibule ), to vím z jiného receptu;-):yes:

chocolate chocolate

31. 3. 2012 19:05

Kusanec slaniny a žejdlík zakysané smetany=základ moravské rodiny:-!
K receptu-já do hotového zelí zamíchám ještě jednu usmaženou cibuli poprášenou lžičkou cukru (krásně zkaramelizuje).

senky senky

31. 3. 2012 19:01

rebeka:bez slaniny:-?:-?;-) nepředstavitelné :-D:-D:-D;-)

rebeka rebeka

31. 3. 2012 19:00

krok::-D:-D bez slaninky ani ránu:-D;-):yes:

krok

31. 3. 2012 18:56

rebeka: přesně tak, bez škvařené slaniny to není moravské zelí, ale cajzlovský blaf:-D

Bibinka Bibinka

31. 3. 2012 18:13

Clupmi, i já tak dělám a z Moravy nejsem, i když mám k ní blízko. Naučil mě ho kdysi tchán, který z Moravy pocházel;-) S tou slaninkou bych taky souhlasila a nejvíc nám chutná to ve sklenici:yes: Dávám 4.bod:yes:

rebeka rebeka

31. 3. 2012 17:12

jo, takto dělám.. jak jinak, když su z Moravy;-):-D:-D ale pod cibulku dávám vyškvařit voňavou slaninku:-p:-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: moravské zelí moravske zeli recept recept na moravske zeli moravské kysele zelí recept moravské kysané zelí moravské dušené kysané zelí moravské červené zelí jak uvařit moravske zelí recept moravske zeli moravské zelí recepty moravské kyselé zelí recepty zeli recept moravsky zeli moravské kyselé zelí recepty moravske zelí zelí moravské moravské dušené zelí domácích kyselé zelí recept moravské zelí kysané recept zelí

Suroviny: zelí kysané, cibule, brambory, olej, slanina uzená, mouka hladká, kmín celý, voda, sůl

TopRecepty.cz

Moravské zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n84D

Naposledy jste si prohlédli