Kadlíkova vepřojátrová paštika
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou si uděláte doma.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 503 kJ / 3 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 413,30 g |
Tuky | 58,68 g |
Vláknina | 92,15 g |
Cholesterol | 6,16 g |
Sodík | 2,37 g |
Sůl | 6,75 g |
Sacharidy | 240,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
U masných výrobků, se uplatňuje opakovaná pasterizace v průběhu jednoho i více dnů. První pasterizaci přežijí spory, po zchladnutí vyklíčí a jsou zničeny další pasterizací. Proto je dobré zavařit paštiku ještě jednou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 5. 2012 14:40
vseumel: jo... musí si to "odfouknout"... ono je to podstatou zavařování - domácího! Konzervace teplem, a následne udržení podtlaku, a vzduchotěsna! Tento zvuk je mi milý, stejně jak uvolnění přetlaku, když se třeba otevře pivo!
14. 5. 2012 14:24
Takové čtení jsem po dnešku potřebovala ale zase mě začala honit mlsná
Zavařuju jenom do šroubovacích sklenic, maso syrové i pečené, klobásy, slaninu vždycky dva dny po sobě po hodině a půl, na 100°C a ještě se nikdy nic nepokazilo
Zavařuju jenom do šroubovacích sklenic, maso syrové i pečené, klobásy, slaninu vždycky dva dny po sobě po hodině a půl, na 100°C a ještě se nikdy nic nepokazilo
14. 5. 2012 14:02
Jeden veterinář mi říkal, že když zavařené věci po domácku při otevření neudělají "puffff", tak je hned hází do popelnice. Jen takový dodatek, jak se vyhnout pozdějším nepříjemnostem. Jinak klobou dolů za hezký a zábavný recept. Tady je někdo trpělivý.
14. 5. 2012 13:28
Další parádička z Kadlíkovy kuchyňky+
Kadlíku já v papiňáku kromě vaření príma pochoutek i zavařuji.Ovoce,klobásky,maso-no prostě co je po ruce
Naďko ten Inpost je tuším jen v Jihomoravském kraji.Ceny máme ale opravdu slušnéTo se pak dobře vaří
Kadlíku já v papiňáku kromě vaření príma pochoutek i zavařuji.Ovoce,klobásky,maso-no prostě co je po ruce
Naďko ten Inpost je tuším jen v Jihomoravském kraji.Ceny máme ale opravdu slušnéTo se pak dobře vaří
14. 5. 2012 13:17
jo, a podotýkám, zavařovací hrnec!
14. 5. 2012 13:16
Nadja: vždyť to píšu - řeznictví Makovec - jsou od Prostějova, mají hromadu poboček - hlava za 7 korun,
www.makovec.cz/
a játra za 29 jsou v akci na Inpostu
www.inpost.cz/maloobchodni-akcni-nabidka/
jenom to chce sledovat!!! Bydlím od obou řeznictví, co bych po třech pivech dočural!!!
www.makovec.cz/
a játra za 29 jsou v akci na Inpostu
www.inpost.cz/maloobchodni-akcni-nabidka/
jenom to chce sledovat!!! Bydlím od obou řeznictví, co bych po třech pivech dočural!!!
14. 5. 2012 13:10
cathleen: jo, mám teploměr u dna hrnce, zatížím trochu víko, přidám na plynu, a teplota vyleze na 110... Výš už ne, bohužel. To by musel být papiňák..
14. 5. 2012 13:04
Kadliku, moc mě Tvoje receptíky baví, připomínají mi kuchařku Achille Gregora "Muž v zástěře".
A prozradíš mi, kde tak levně nakupuješ? U nás mají hlavu za 29 Kč/kg a játra asi 54 Kč/kg - tedy měli - to byla cena asi před měsícem.
A prozradíš mi, kde tak levně nakupuješ? U nás mají hlavu za 29 Kč/kg a játra asi 54 Kč/kg - tedy měli - to byla cena asi před měsícem.
14. 5. 2012 12:58
14. 5. 2012 12:31
cathleen: Já právě proto, že už nemám ty sklenice "masovky" a plechový víčka, se bojím zavářet cokoliv od masa. Přece jen to není moc spolehlivý a šroubovací víčka mi někdy špatně chytnou i u zeleniny a ovoce
14. 5. 2012 12:18
Kadlik: myslíš, že když zaváříš normálně v hrnci ve vodě (ne v zavařovacím hrnci), že vyvineš vyšší teplotu než 100°C?
Masovky s plechovýma držákama mívala kdysi dávno moje maminka....
Masovky s plechovýma držákama mívala kdysi dávno moje maminka....
14. 5. 2012 12:09
a zavarujete to v zavarovacim hrnci a nebo v troube a nebo normalne v hrnci?
14. 5. 2012 12:07
Děvčata, proto zavařuju dvakrát, a vždycky se snažím tu teplotu držet tak 1,5 hodiny na 110 stupních. A stejně byly nejlepší masovky sklínky, ještě s těma plechovýma držákama! Na obalu víček Omnia jsem nedávno četl - nevystavovat teplotě nad sto stupňů!!
14. 5. 2012 11:55
magdalenka: je na každém, co si zvolí. Když jsem chtěla koupit víčka "na maso", neexistovalo jiné, než klasické s červenou gumičkou - vyráběné přímo na zaváření masa.
Jasně, hotové, zavařené maso dostaneš v obchodě koupit i pod šroubovacíma víčkama, ale to není zavářeno doma, takže je v něm navíc spousta konzervantů a maso se nekazí.
Jasně, hotové, zavařené maso dostaneš v obchodě koupit i pod šroubovacíma víčkama, ale to není zavářeno doma, takže je v něm navíc spousta konzervantů a maso se nekazí.
14. 5. 2012 11:49
cathleen:aj ja používam šrobovacie viečka...a paštika je v pohode.
Kadliku,
Kadliku,
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 15 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 5 hodinami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 9 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 10 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 10 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 10 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 11 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 13 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zavařování paštiky zavařená domácí paštika paštika z vepřové hlavy zavařená paštika jak dlouho zavarovat pastiku jak dlouho vařit paštiku jak zavařit paštiku konzervace paštiky zavařování pastiky do sklenic zavařování paštik domácí paštika zavařená jak dlouho se zavařuje paštika zavařovaná paštika zavařování domácí paštiky konzervace paštik jak zavařit domácí paštiku domaci zavařena paštika zavarovani pastiky v troube paštika zavařování domácí paštika z vepřové hlavy
Suroviny: hlava vepřová, játra vepřová, cibule, kuře, rohlík, bobkový list, pepř celý, sůl, tymián, pepř mletý, majoránka, chilli
Kadlíkova vepřojátrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y78P
38 názorů